Piure din mazăre verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 500 g mazăre proaspătă,
  • * 100 g unt,
  • * 1 pahar lapte,
  • * zahăr după gust,
  • * ½ l apă,
  • * ½ kg făină de purumb,
  • * sare,
  • * 300 g brânză de orice fel,
  • * 6 ouă,
  • * 100 g unt.

Mod de preparare

Mazărea se fierbe pe un foc iute în 3 litri de apă clocotită cu sare. Când este gata se strecoară. Cât mai este fierbinte se dă prin pasoar sau prin sită şi se amestecă bătând mereu şi adăugând unt şi lapte fierbinte. Se potriveşte de sare, zahăr şi se ţine acopertă pe plită într-un vas cu apă fierbinte. Se serveşte cu friganele sau cu crochete de griş.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise