autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure pufos

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
4 cartofi mari, sare si piper, 75 g unt, 100 ml lapte, 8 cepe verzi, tocate marunt

Dificultate: Medie Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se curata cartofii, se taie in bucati de marimi egale si se fierb intr-o oala de apa pana cand se inmoaie. Se scurg, se paseaza, se adauga sare si piper.
2. Se adauga laptele, ceapa verde taiata si jumatate din unt intr-o cratita si se incalzesc usor pana cand se topeste untul. Se fierbe timp de 3 minute. Se adauga peste cartofi. Se amesteca impreuna pana cand devine pufos.
3. Se asaza piureul in boluri si se face o adancitura in mijloc cu lingura.
4. Se taie untul ramas in bucati mici, se asaza in adancitura si se lasa sa se topeasca. Inainte de servire, amestecati untul topit in piure si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Andive prajite

Andive prajite

Andivele le stergem cu un prosop curat(nu se spala niciodata pt ca se amarasc!!!) Le taiem in doua

18 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Placinta ciobanului