Pizza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina,
  • 1 plic drojdie de bere uscata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare.
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare si piper,
  • 1 lingurita zahar,
  • 200 ml sos de rosii,
  • oregano.
  • Pentru toping:
  • 100 gr costita,
  • 2 buc carnati afumati,
  • 2 felii sunca Praga,
  • 4 felii pastrama de porc,
  • 50 gr masline taiate rondele,
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii,
  • 150 gr Mozzarella.

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia (nu este nevoie sa fie dizolvata inainte), se face loc in mijloc, se adauga sarea si uleiul, se amesteca putin, apoi se toarna apa si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 1 ora.

Sosul de rosii:

Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc, se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde, apoi se adauga 200 ml suc de rosii, sare, 1 lingurita zahar, oregano si piper dupa gust.

Mezelurile se taie in functie de preferinta.

Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta (tineti cont ca la cuptor mai creste) si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara (se poate coace pizza in orice fel de forme doriti), se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul, apoi se aseaza deasupra topingul dorit, se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru 20 de minute, se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa, se mai lasa 5 minute pana se topeste branza. Se servaeste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise