autor:

gheorghe irina

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 600gr faina,, 1 plic drojdie de bere uscata,, 250 ml apa calduta,, 4 linguri ulei de masline,, sare., , Sos de rosii:, , 2 linguri ulei de masline,, 2 catei de usturoi,, sare si piper,, 1 lingurita zahar,, 200 ml sos de rosii,, oregano., , Pentru toping:, , 100 gr costita,, 2 buc carnati afumati, , 2 felii sunca Praga,, 4 felii pastrama de porc,, 50 gr masline taiate rondele,, 6 ciuperci proaspete taiate felii,, 150 gr Mozzarella.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:



Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia (nu este nevoie sa fie dizolvata inainte), se face loc in mijloc, se adauga sarea si uleiul, se amesteca putin, apoi se toarna apa si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 1 ora.



Sosul de rosii:



Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc, se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde, apoi se adauga 200 ml suc de rosii, sare, 1 lingurita zahar, oregano si piper dupa gust.



Mezelurile se taie in functie de preferinta.



Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta (tineti cont ca la cuptor mai creste) si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara (se poate coace pizza in orice fel de forme doriti), se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul, apoi se aseaza deasupra topingul dorit, se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru 20 de minute, se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa, se mai lasa 5 minute pana se topeste branza. Se servaeste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu vinete

Pizza cu vinete

Cerni faina intr-un castron, faci o gropita in mijloc unde pui drojdia; peste drojdie presari putin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza  a la Camelia(de 2 feluri)

Pizza a la Camelia(de 2 feluri)

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora. Se face pizza asa:se socoteste

8 voturi    7 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    SUPER!Simplu si banuiesc eu ca e foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina,
  • 1 plic drojdie de bere uscata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare.
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare si piper,
  • 1 lingurita zahar,
  • 200 ml sos de rosii,
  • oregano.
  • Pentru toping:
  • 100 gr costita,
  • 2 buc carnati afumati
  • 2 felii sunca Praga,
  • 4 felii pastrama de porc,
  • 50 gr masline taiate rondele,
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii,
  • 150 gr Mozzarella.

Raporteaza reteta

Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

SUPER!Simplu si banuiesc eu ca e foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Pizza cu sunca de Praga