autor:

Czompa

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 350g faina, 20g drojdie proaspata, 150ml iaurt sau lapte acru, 4 linguri ulei, sare, zahar., Pentru umplutura: boabe de porumb, masline, mezeluri la alegere, cascaval, ciuperci, suc de rosii sau ketchup pentru uns foaia de aluat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 3-4 linguri faina si putina apa calda si se lasa sa creasca. Separat se amesteca faina ramasa cu iaurtul, sare dupa gust si uleiul. Se pune peste acestea si maiaua crescuta si se framanta bine. S-ar putea sa mai necesite putina apa sau faina in functie de cat e iaurtul de gros. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie intr-o tava cu hartie de copt, se unge foaia cu suc de rosii sau ketchup, se aseaza ciupercile, mezelurile taiate, masline, porumb si ce mai doreste fiecare, se rade cascaval si se da la cuptor 20-25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii) - cand a dospit se incorporeaza

40 voturi    11 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Este buna reteta ta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Eu fac uneori cu paine in loc de aluat, e delicioasa.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Indiferent cum este facuta sau cu ce...oricand o pizza este binevenita ! Pacat doar ca are muuuuuuuuuuulte calorii...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoasa! A mea din paine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Tare gustoasa trebuie sa fie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      E interesanta reteta, nu am facut cu iaurt.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Nu am incercat cu iaurt niciodata, sunt curioasa cum iese blatul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 350g faina
  • 20g drojdie proaspata
  • 150ml iaurt sau lapte acru
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • zahar.
  • Pentru umplutura: boabe de porumb
  • masline
  • mezeluri la alegere
  • cascaval
  • ciuperci
  • suc de rosii sau ketchup pentru uns foaia de aluat.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este buna reteta ta.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gnocchi gratinati