autor:

Daniela

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Aluat:, , 5 linguri cu virf faina, drojdie cit o nuca, sare, untura cit o nuca, , Umplutura:, , ketchup, brinza mozarella, ciuperci conservate, sunca, citeva bucatele mici de slanina, citeva bucatele subtiri de cirnati, masline, boabe de porumb conservat, condimente pizza

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Aluatul : se amesteca faina cernuta cu sarea, apoi cu drojdia dizolvata cu putin zahar si se pune apa calduta ca sa se obtina un aluat normal, ca de piine.

Se framinta pina la omogenizare completa si apoi untura se intinde pe circa 10 cm patrati pe planseta, se pune aluatul peste si din acest moment aluatul se framinta cu podul palmei, prin impaturare, el inmagazinind astfel si untura .

Se lasa la crescut aproape de caldura pina isi dubleaza volumul.

In tava se pune hirtie de copt, se face o foaie de aluat subtire cam de 1/2 cm si se potriveste dupa forma tavii.

Daca mai ramine aluat, atunci se face o fisie cam de 4 cm latime, in mijlocul careia se pune brinza moazarella si se face sul care se va aseza peste foaia de aluat, la margine, ca un colacel.

Se intinde kethup-ul peste foaia de aluat, se presara brinza, se adauga ciupercile taiate, sunca, slanina, cirnatii, maslinele, boabele de porumb si la urma se pun condimentele de pizza .

Se da la cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate si se mai presara pe deasupra brinza , de data asta si peste colacelul de pe margine si se mai lasa la rumenit 10 minute.

Sa aveti pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton si anchoa

Pizza cu ton si anchoa

Primul lucru,se pune anchoa la desarat in putin lapte.(eu am uitat si s-a simtit...)Se pregateste

4 voturi    0 comentarii
35 min
Paste si pizza
Blat de pizza ft simplu

Blat de pizza ft simplu

Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Este o reteta diversa dar pare interesanta ! Personal eliminez ketchup-ul ,prefer sosul de rosii...este mai sanatos!

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Estera, poate nu m-am exprimat corect dar slanina pentru o pizza din asta uriasa cintareste maximum 30 g. Ma bucur ca ti-a placut reteta mea de pizza !

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O pizza excelenta! Te mai asteptam si cu alte retete la fel de gustoase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Un deliciu !!!!!!!!!!!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Pare delicioasa. Ai prezentat-o foarte frumos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Daniela mai ai? Arata provocator, cred ca tare gustoasa cu porumb. A mea fara porumb, dar a fost buna.

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 29 aprilie 2010

      FIANA PIZZA DANIELA CA DE ALTFEL TOAT CE FACI II FAIN.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna! Arata nemaipomenit de bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      BUNAAA!!!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      foarte bine arata

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Excelent arata pizza!Cred ca si gustul a fost pe masura....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 linguri cu virf faina
  • drojdie cit o nuca
  • sare
  • untura cit o nuca
  • Umplutura:
  • ketchup
  • brinza mozarella
  • ciuperci conservate
  • sunca
  • citeva bucatele mici de slanina
  • citeva bucatele subtiri de cirnati
  • masline
  • boabe de porumb conservat
  • condimente pizza

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

27 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Este o reteta diversa dar pare interesanta ! Personal eliminez ketchup-ul ,prefer sosul de rosii...este mai sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghetti cu sos si chiftelute Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Penne la cuptor (reteta rapida)