autor:

Daniela

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Aluat:, , 5 linguri cu virf faina, drojdie cit o nuca, sare, untura cit o nuca, , Umplutura:, , ketchup, brinza mozarella, ciuperci conservate, sunca, citeva bucatele mici de slanina, citeva bucatele subtiri de cirnati, masline, boabe de porumb conservat, condimente pizza

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Aluatul : se amesteca faina cernuta cu sarea, apoi cu drojdia dizolvata cu putin zahar si se pune apa calduta ca sa se obtina un aluat normal, ca de piine.

Se framinta pina la omogenizare completa si apoi untura se intinde pe circa 10 cm patrati pe planseta, se pune aluatul peste si din acest moment aluatul se framinta cu podul palmei, prin impaturare, el inmagazinind astfel si untura .

Se lasa la crescut aproape de caldura pina isi dubleaza volumul.

In tava se pune hirtie de copt, se face o foaie de aluat subtire cam de 1/2 cm si se potriveste dupa forma tavii.

Daca mai ramine aluat, atunci se face o fisie cam de 4 cm latime, in mijlocul careia se pune brinza moazarella si se face sul care se va aseza peste foaia de aluat, la margine, ca un colacel.

Se intinde kethup-ul peste foaia de aluat, se presara brinza, se adauga ciupercile taiate, sunca, slanina, cirnatii, maslinele, boabele de porumb si la urma se pun condimentele de pizza .

Se da la cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate si se mai presara pe deasupra brinza , de data asta si peste colacelul de pe margine si se mai lasa la rumenit 10 minute.

Sa aveti pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Ideea este luata de la "Domino's Pizza" 1) Am tocat toate ingredientele pentru decor si le-am

22 voturi    9 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Mini-pizza cu branza si afumatura

Mini-pizza cu branza si afumatura

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam celelalte ingrediente rand pe rand.Framantam.Rezulta

9 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Este o reteta diversa dar pare interesanta ! Personal eliminez ketchup-ul ,prefer sosul de rosii...este mai sanatos!

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Estera, poate nu m-am exprimat corect dar slanina pentru o pizza din asta uriasa cintareste maximum 30 g. Ma bucur ca ti-a placut reteta mea de pizza !

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O pizza excelenta! Te mai asteptam si cu alte retete la fel de gustoase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Un deliciu !!!!!!!!!!!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Pare delicioasa. Ai prezentat-o foarte frumos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Daniela mai ai? Arata provocator, cred ca tare gustoasa cu porumb. A mea fara porumb, dar a fost buna.

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 29 aprilie 2010

      FIANA PIZZA DANIELA CA DE ALTFEL TOAT CE FACI II FAIN.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna! Arata nemaipomenit de bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      BUNAAA!!!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      foarte bine arata

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Excelent arata pizza!Cred ca si gustul a fost pe masura....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 linguri cu virf faina
  • drojdie cit o nuca
  • sare
  • untura cit o nuca
  • Umplutura:
  • ketchup
  • brinza mozarella
  • ciuperci conservate
  • sunca
  • citeva bucatele mici de slanina
  • citeva bucatele subtiri de cirnati
  • masline
  • boabe de porumb conservat
  • condimente pizza

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Este o reteta diversa dar pare interesanta ! Personal eliminez ketchup-ul ,prefer sosul de rosii...este mai sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu nuci si pesmet