autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Aluat: 500 g de faina, 3 linguri de smantana, un ou, drojdie cat o nuca, sare, apa calduta. •Pe deasupra: 4-5 felii de salam sau parizer, 2 ardei, cateva ciuperci (champignons), 100 g de cas (cascaval), o lingurita de oregano, o lingurita de frunze de busuioc (verzi sau uscate), ketchup.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aprindem aragazul si-l lasam la foc mediu. Se cerne faina, se pun sarea, oul, smantana, drojdia, se amesteca si se adauga apa calduta pana se obtine un aluat mai tarisor. Se pune deoparte, acoperit, si se lasa pana pregatim restul ingredientelor. Salamul se taie cubulete, la fel si ardeii, iar casul se taie felii sau se faramiteaza (depinde de consistenta). Se intinde aluatul pe planseta cu sucitorul. Se unge o forma de pizza cu margarina sau ulei, se intinde foaia de aluat, se ridica o margine de un deget iar deasupra se presara lingurita de oregano, cubuletele de salam, cele de ardei, ciupercile se aranjeaza frumos pe deasupra, se acopera cu cas si cu frunzele de busuioc taiate marunt (daca sunt verzi) sau zdrobite (daca sunt uscate). Se da la cuptor pana ce casul de deasupra se rumeneste. Se taie si se serveste cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Iuliana( cu parizer)

Pizza Iuliana( cu parizer)

Se pune malaiul, apa, sarea, in vasul special, la flacara cea mai mica, inainte de a se da la o parte

11 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza facuta in casa

Pizza facuta in casa

Se framanta aluatul si se lasa la dospit pana terminam de taiat mezelurile Se taie mezelurile

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 g de faina
  • 3 linguri de smantana
  • un ou
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • apa calduta. •Pe deasupra: 4-5 felii de salam sau parizer
  • 2 ardei
  • cateva ciuperci (champignons)
  • 100 g de cas (cascaval)
  • o lingurita de oregano
  • o lingurita de frunze de busuioc (verzi sau uscate)
  • ketchup.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Ravioli in unt cu salvie si creveti