autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Aluat: 500 g de faina, 3 linguri de smantana, un ou, drojdie cat o nuca, sare, apa calduta. •Pe deasupra: 4-5 felii de salam sau parizer, 2 ardei, cateva ciuperci (champignons), 100 g de cas (cascaval), o lingurita de oregano, o lingurita de frunze de busuioc (verzi sau uscate), ketchup.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aprindem aragazul si-l lasam la foc mediu. Se cerne faina, se pun sarea, oul, smantana, drojdia, se amesteca si se adauga apa calduta pana se obtine un aluat mai tarisor. Se pune deoparte, acoperit, si se lasa pana pregatim restul ingredientelor. Salamul se taie cubulete, la fel si ardeii, iar casul se taie felii sau se faramiteaza (depinde de consistenta). Se intinde aluatul pe planseta cu sucitorul. Se unge o forma de pizza cu margarina sau ulei, se intinde foaia de aluat, se ridica o margine de un deget iar deasupra se presara lingurita de oregano, cubuletele de salam, cele de ardei, ciupercile se aranjeaza frumos pe deasupra, se acopera cu cas si cu frunzele de busuioc taiate marunt (daca sunt verzi) sau zdrobite (daca sunt uscate). Se da la cuptor pana ce casul de deasupra se rumeneste. Se taie si se serveste cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu blat din iaurt grecesc

Pizza cu blat din iaurt grecesc

M-am inspirat din reteta pentru blat http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/cum-sa-faci-un-aluat-de-pizza-cu-doar-trei-ingrediente.html Cuptorul

5 voturi    4 comentarii
25 min
Paste si pizza
Pizza la

Pizza la "fund de lemn"

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

4 voturi    1 comentariu
50 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 g de faina
  • 3 linguri de smantana
  • un ou
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • apa calduta. •Pe deasupra: 4-5 felii de salam sau parizer
  • 2 ardei
  • cateva ciuperci (champignons)
  • 100 g de cas (cascaval)
  • o lingurita de oregano
  • o lingurita de frunze de busuioc (verzi sau uscate)
  • ketchup.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza