Pizza Calzone

Timp pregatire
285 minute
Complexitate
medie
Pizza Calzone

Ingrediente

  • Aluat pizza:
  • 300 gr faina integrala
  • 180 gr faina alba
  • 1 LG ulei de masline
  • 240 ml apa calduta
  • 2 LG maia de secara
  • 2 lg sare de mare
  • Compozitie
  • 4 cartofi
  • 300 gr carne de porc, tocata
  • 6-7 fasii bacon
  • ceapa tocata
  • sare
  • piper
  • paprika afumata
  • maghiran
  • oregano

Mod de preparare

Framantati un aluat cu maia de casa si-l lasati la crescut 2 ore (faina integrala dezvolta mai greu glutenul) In acest timp, puneti la fiert in apa rece cu sare, 4 cartofi. In cele 20 de minute in care se fierb cartofii taiati cuburele baconul si-l puneti la calit intr-o lingura de ulei de masline. Cand devin translucente adaugati ceapa taiata maruntel si, dupa 5-6 minute, carnea de porc tocata. Lucrati carnea cu o spatula de lemn pentru a o faramita uniform. Cand este prajita frumos, presarati o lingura de paprika afumata, potriviti de sare tinand cont ca si baconul este sarat. Trebuie sa gustati in permanenta din ceea ce gatiti, atat pe parcursul pregatirilor intermediare cat si produsul final.

Curatati cartofii de coaja si taiati-i cuburi maricele. Adaugati-i compozitiei prajite din tigaie si saltati-i bine de cateva ori, pana cand sunt distribuiti in mod egal, prajiti uniform si constituie un tot unitar.

Scoateti aluatul de sub stergar, aplicati-i un pumn zdravan drept in mijloc pentru a-l dezlipi de marginile vasului si-l desertati pe planseta de lenm bine infainata. Ii mai trageti cateva framantari si-l impartiti in trei bucati egale. Le intindeti pe fiecare rotunjor, acoperiti fiecare jumatate de coca rotunda cu 2 linguri din compozitia aflata deja racorita in tigaie, aduceti frumusel cealalta jumatate deasupra si-o lipiti cu degetele umede. Cu o miscare iscusita puteti face aceasta lipitura ca impletitura specifica calzone-ului Italian.

Asezati-le in tava pentru copt la distanta mare una de alta, acoperiti din nou cu o folie unsa ori cu un stergar si lasati pernutele sa cresca din nou, o ora.

Incalziti cuptorul tare si dupa trecerea orei de 'al doilea crescut', ungeti cu galbenus batut cu lapte, presarati sare de mare grunj si asezati tava pe raftul din mijloc. Reduceti focul dupa un sfert de ora si mai lasati la copt incca 15-20 de minute, depinde de cuptor, dar le veti vedea - atunci cand sunt aurii, sunt gata! Le scoateti si ciocaniti usor pe fundul lor: daca suna a gol inseamna ca aluatul este perfect copt.

Sunt ideale pentru a le duce in excursii, picnik sau pachetele pentru scolari. Calde insa, taiate felii, pot insoti soteurile de orice fel, salatele ori sosurile ramase orfane prin frigider

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure