Pizza Capriciosa Ank

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza Capriciosa Ank

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400g faina
  • -30g drojdie , 1 lingura zahar
  • -250 ml apa calduta
  • -1 lingurita sare
  • -2 linguri ulei
  • Sos rosi:
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita de sare
  • -2 catei de usturoi
  • -1 ceapa taiata marunt
  • -75 ml vin alb
  • -1 cutie rosii in bulion (850 ml)
  • -sare, piper
  • -1 lingurita oregano
  • -1 lingurita busuioc
  • - 1/4 lingurita Delikat sau vegeta
  • Topping:
  • - 12 felii sunca presata taiata subtire
  • - o cutie ciuperci feliate (400g)
  • - 400g cascaval
  • - 2 rosii mari
  • - 200g masline taiate

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca drojdia ,apa si zaharul si se lasa la dizolvat 30 de minute. Se pune intr-un bol amestecul de mai sus se adauga uleiul si faina. Se framanta pana se obtine un aluat compact tare, care se lasa la dospit timp de jumatate de ora. Acest aluat se va impartii in 4.

Sosul: Se incalzeste uleiul in care se adauga cateii de usturoi zdobiti impreuna cu ceapa si sarea. Se lasa la prajit pana ceapa devine sticloasa, se sting cu vinul si se completeaza cu rosiile apoi se adauga mirodeniile. Se fierbe aprox. 15 min la foc mediu.

In functie de tava se intinde aluatul( eu am folosit tavi de pizza si au iesit 4 portii) , se tapeteaza tava cu ulei si faina. Dupa ce am pus aluatul in tava l-am uns cu 2-3 linguri de sos, am adaugat pentru fiecare tavita cate 3 felii de sunca ,masline ,ciuperci ,5 felii de rosii taiate subtiri din rosia intreaga si apoi am ras cascaval deasupra din abundenta.

Se incinge cuptorul la 220 grade aprox. 15 min dupa care se introduce pizza tinm de 20-25 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise