autor:

Florina

» » Paste si pizza

Pizza Capriciosa Florina

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 350 gr faina,, 1/2 lingurita sare,, 4 linguri de ulei,, drojdie,, 200 ml apa calduta,, 1 lingura zahar, , Pentru umplutura:, 200 gr sunca,, 100 gr salam uscat,, 350 gr ciuperci din conserva,, 200 gr porumb din conserva,, cascaval, , Pentru sos:, 200 ml bulion de rosii,, sare,, piper,, 2 linguri de faina,, oregano

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se amesteca toate si se pun peste faina intr-un bol.Se framanta pana se dezlipeste aluatul de maini,apoi se pudreaza cu putina faina si se lasa la dospit 15 min.
Dupa ce a dospit se unge o tava de aragaz cu ulei si se intinde aluatul de pizza cu mana astfel incat sa acopere suprafata tavii.Se impunge aluatul cu o furculita .
Se face sosul pentru pizza amestecand toate incredientele bine fara sa fie cocoloase de faina.Se intinde sosul peste blat si apoi se pune pe rand sunca taiata felii,salamul taiat felii,porumbul si ciupercile.
Se lasa sa se coaca pana marginile devin aurii,apoi se razuieste cascavul si se mai lasa 5 minute la cuptor.
Se scaote din cuptor si se taie bucati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Capriciosa Florina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Gnocchi cu pesto genovez

Gnocchi cu pesto genovez

Gnocchi se fierb în apă clocotită sărată până când vor pluti la suprafaţă, apoi se vor

2 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza
Pizza home made

Pizza home made

Pentru blatul de pizza am pus toate alea insirate mai sus la ingrediente in cuva masinii de facut

7 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Foarte buna, salvatoare in multe ocazii.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Arata tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 4 linguri de ulei,
  • drojdie,
  • 200 ml apa calduta,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr sunca,
  • 100 gr salam uscat,
  • 350 gr ciuperci din conserva,
  • 200 gr porumb din conserva,
  • cascaval
  • Pentru sos:
  • 200 ml bulion de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de faina,
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, salvatoare in multe ocazii.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu dovlecei zucchini