autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

pizza capriciosa

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
150 ml apa calda, 1/2 lingurita zahar tos, 1 lingurita drojdie uscata, 250 g faina, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, 500 g rosii coapte bine, 250 g sunca fiarta taiata felii, 100 g mozzarella, 4 fileuri de sardele din conserva, 8 anghinare (miezul) conservate in ulei, 4 linguri ulei (de masline), 150 g masline negre, sare sau piper dupa gust, 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se obtin cam 500 g de aluat care se lasa la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa;
Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului:
Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei;
Se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita;
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele:
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "pizza capriciosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Capriciosa Ank

Pizza Capriciosa Ank

Aluat: Se amesteca drojdia ,apa si zaharul si se lasa la dizolvat 30 de minute. Se pune intr-un bol

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza Capriciosa Florina

Pizza Capriciosa Florina

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Noua ne place foarte mult sa adaugam anghinare in pizza,mai putin in pizza care contine numai branza, de ex \"4 formaggi\" sau \"pizza gorgonzola\".

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Waw!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

    Pizza este una din preparatele preferate ale familiei, desi...nu prea este sanatoasa !!! Nu le place pizza cu ...peste ! In rest pot sa pun orice in ea... Reteta merita toate laudele .

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 150 ml apa calda
  • 1/2 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 500 g rosii coapte bine
  • 250 g sunca fiarta taiata felii
  • 100 g mozzarella
  • 4 fileuri de sardele din conserva
  • 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 150 g masline negre
  • sare sau piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
PAPPARDELLE CU SOS DE SPANAC