autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza crocanta traditionala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru aluat - 7 g drojdie uscata, , 2 lingurite zahar, , 3/4 ceasca apa calda, , 2 cesti si jumatate cu faina, , putina sare., Pentru umplutura: 3/4 ceasca bulion (din sticla), , 125 g salam taiat felii subtiri, , 2 linguri busuioc proaspat (tocat), , 125 g ciuperci marunte taiate felii, , o ceapa taiata mai intai in doua si pe urma julienne, , 1/2 ardei gras verde taiat fasii, , 12 masline negre fara samburi, taiate in doua, , 6 fileuri de sardele, , 1 ceasca Mozarella taiata bucatele, , 1/4 ceasca parmezan sau cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron drojdia cu zaharul, se adauga apa, si pe urma faina, impreuna cu sarea, amestecandu-le bine.
Se framanta aluatul circa 10 minute, pe planseta infainata, si se intinde in forma de cerc, care sa incapa intr-o forma de pizza cu diametrul de 30 cm.
Se-ncinge cuptorul la 190gr., se unge pizza cu sosul de rosii si se presara peste ea salamul, busuiocul, ciupercile, ceapa, ardeiul si maslinele. Deasupra se pun sardelele, se presara la randul lor cu mozarella si parmezan si se da 30 de minute la cuptorul incins
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza crocanta traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza "Primavera"

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se lasa la dospit aproximativ 1/2 h: Vinetele si

8 voturi    19 comentarii
1h
Paste si pizza
Penne cu vinete

Penne cu vinete

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • 3/4 ceasca apa calda
  • 2 cesti si jumatate cu faina
  • putina sare.
  • Pentru umplutura: 3/4 ceasca bulion (din sticla)
  • 125 g salam taiat felii subtiri
  • 2 linguri busuioc proaspat (tocat)
  • 125 g ciuperci marunte taiate felii
  • o ceapa taiata mai intai in doua si pe urma julienne
  • 1/2 ardei gras verde taiat fasii
  • 12 masline negre fara samburi
  • taiate in doua
  • 6 fileuri de sardele
  • 1 ceasca Mozarella taiata bucatele
  • 1/4 ceasca parmezan sau cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza ieftina