Pizza cu bacon si sunca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu bacon si sunca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calda
  • un cub drojdie 50 gr
  • 2 lingurite zahar
  • 4-5 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • Umplutura:
  • ciuperci proaspete
  • ardei rosu
  • bacon
  • sunca
  • cascaval
  • Sos:
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei de masile
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • o lingura busuioc
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Dintr-un kg de faina va iese o coca cam pentru 3 tavi de pizza. Daca va place aluatul mai subtire, atunci vor iesi 4 tavi.

Punem faina in castron. Facem o gaura in mijloc si punem apa calda in care am dizolvat drojdia cu zaharul. Adaugam uleiul, sarea si amestecam cu lingura, apoi cu mana framantam bine. Lasam sa creasca la loc cald.

Sosul il preparam amestecand toate ingredientele mentionate mai sus.

Vom intinde aluatul pe masa de lucru, tapetata cu faina. Il punem in tava unsa cu ulei, iar deasupra punem sos, cascaval, sunca, bacon, ciuperci, ardei gras si orice altceva mai doriti.

Dam la cuptor, la foc mare, pentru cateva minute, pana cascavalul este topit si aluatul crocant.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura