Dintr-un kg de faina va iese o coca cam pentru 3 tavi de pizza. Daca va place aluatul mai subtire, atunci vor iesi 4 tavi.
Punem faina in castron. Facem o gaura in mijloc si punem apa calda in care am dizolvat drojdia cu zaharul. Adaugam uleiul, sarea si amestecam cu lingura, apoi cu mana framantam bine. Lasam sa creasca la loc cald.
Sosul il preparam amestecand toate ingredientele mentionate mai sus.
Vom intinde aluatul pe masa de lucru, tapetata cu faina. Il punem in tava unsa cu ulei, iar deasupra punem sos, cascaval, sunca, bacon, ciuperci, ardei gras si orice altceva mai doriti.
Dam la cuptor, la foc mare, pentru cateva minute, pana cascavalul este topit si aluatul crocant.
Pofta buna!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii