autor:

Sinziana

» » Paste si pizza

Pizza cu blat de mamaliga

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2015

Ingrediente
Pentru mamaliga:, malai grisat 250 g, 1100 ml apa, 1 lingurita rasa de sare, 1 lingura de ulei de masline, 5 catei de usturoi., , Pentru compozitie:, o conserva de rosii intregi in suc propriu, 2 lingurite de zahar, 250 g branza de burduf, 100 g unt, 2 cepe rosii mici sau 1 mare, 5 catei de usturoi, 150 g cascaval, oregano, busuioc, chimen, 2 foi de dafin, cimbru, 3 linguri de ulei de masline, 1/4 lingurita piper alb.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru mamaliga:



Punem sa fiarba apa cu sarea si cateii de usturoi taiati marunt, aproximativ 5 minute. Adaugam malaiul in ploaie si mestecam cu lingura de lemn tot timpul sa nu se faca cocoloase. Lasam focul mic si mestecam in continuare compozitia pana nu mai sunt cocoloase. Lasam sa fiarba cu capac cam 10 minute, iar la sfarsit adaugam uleiul de masline si o mai lasam 1 clocot, dupa care o punem deoparte.



Pentru sosul de rosii:



Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le tocam bine, dupa care le punem impreuna cu uleiul de masline si 20 g de unt sa se caleasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Adaugam sarea si le lasam cu capac cam 5 minute sau pana vedem ca au devenit lucioase si moi.

Scoatem continutul conservei de rosii, taiem rosiile in cuburi mai mici iar zeama o amesteca cu cele 2 lingurite de zahar si condimentele din ierburi indicate in reteta. Turnam compozitia peste ceapa si usturoi, adaugam foile de dafin si piperul si o lasam sa dea in clocot cam 5-10 minute.

Pregatim o tava pentru cuptor de 20x30 cm, o ungem cu jumatate din cantitatea de unt avand grija sa acoperim peste tot.



Incepem montajul astfel: punem mamaliga cu o lingura de lemn in tava si o nivelam bine. Peste mamaliga distribuim uniform compozitia de rosii cu ceapa si usturoi. Adaugam pe toata suprafata branza de burduf faramitata si untul ramas, faramitat si el, apoi deasupra presaram cascavalul ras pe razatoarea mica si la sfarsit mai punem putin oregano deasupra.



Punem tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute.

O putem servi imediat, fierbinte, dar e buna si mai tarziu cand e rece.

Eu am servit-o alaturi castraveciori murati.

Cine prefera pizza picanta, poate adauga langa ceapa si usturoi un ardei verde iute taiat pe mijloc, curatat de seminte si spalat inclusiv in interior. Trebuie sa gustati putin din el si, daca este prea iute, puneti mai putin, poate chiar numai un varf.

Sunt convinsa ca de-acum incolo o sa o preferati pizza cu blat de mamaliga celei cu blat de paine, mai ales ca mamaliga nu are atatea calorii ca painea si nu ingrasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu blat de mamaliga

Pizza cu blat de mamaliga

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde

22 voturi    10 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pasticcio di fusilli

Pasticcio di fusilli

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei adaugam apoi usturoiul taiat marunt.Dupa ce s-au calit

9 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru mamaliga:
  • malai grisat 250 g
  • 1100 ml apa
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 5 catei de usturoi.
  • Pentru compozitie:
  • o conserva de rosii intregi in suc propriu
  • 2 lingurite de zahar
  • 250 g branza de burduf
  • 100 g unt
  • 2 cepe rosii mici sau 1 mare
  • 5 catei de usturoi
  • 150 g cascaval
  • oregano
  • busuioc
  • chimen
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/4 lingurita piper alb.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
LASAGNE