Pizza cu blat de mamaliga

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu blat de mamaliga

Ingrediente

  • -100 grame faina de malai
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei galben
  • -1 dovlecel mic zuchinni
  • -1 ceapa mica rosie
  • -3 rosii mari
  • -150 grame branza mozzarella
  • -100 grame cascaval
  • -800 ml de apa
  • -1si ½ lingurita de sare
  • -100 grame ciuperci proaspete
  • -2 linguri frunza de busuioc verde
  • -100 grame masline negre
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare.

Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute.

Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima.

Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca bine cu mamaliga fierbinte.

Se unge o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si se toarna mamaliga fierbinte in ea; se niveleaza cu ajutorul unei palete si se lasa la racit 15 minute.

Ceapa se taie marunt; ardeiul se taie julien;dovlecelul de taie rondele.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Se incinge putin de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc intai dovleceii pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se calesc apoi ardeii cca 5 minute; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

Se calesc apoi ceapa si ciupercile feliate pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

La sfarsit se adauga in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc ; dupa ce au fiert cca 5 minute se pun pe blatul de mamaliga.

Peste pasta de rosii cu busuioc se presara dovlecelul, ardeii, ceapa , ciupercile si maslinele negre.

Se da la cuptor la 200 de grade 10 minute; se scoate si se presara cu branza mozzarella rasa pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 5 minute, sau pana branza s-a topit.

Se serveste calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise