autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Pizza cu blat de mamaliga

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 august 2011

Ingrediente
-100 grame faina de malai, -1 ardei rosu, -1 ardei galben, -1 dovlecel mic zuchinni, -1 ceapa mica rosie, -3 rosii mari, -150 grame branza mozzarella, -100 grame cascaval, -800 ml de apa, -1si ½ lingurita de sare, -100 grame ciuperci proaspete, -2 linguri frunza de busuioc verde, -100 grame masline negre, -ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare.
Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute.
Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima.
Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca bine cu mamaliga fierbinte.
Se unge o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si se toarna mamaliga fierbinte in ea; se niveleaza cu ajutorul unei palete si se lasa la racit 15 minute.
Ceapa se taie marunt; ardeiul se taie julien;dovlecelul de taie rondele.
Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.
Se incinge putin de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc intai dovleceii pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
In acelasi ulei se calesc apoi ardeii cca 5 minute; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
Se calesc apoi ceapa si ciupercile feliate pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
La sfarsit se adauga in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc ; dupa ce au fiert cca 5 minute se pun pe blatul de mamaliga.
Peste pasta de rosii cu busuioc se presara dovlecelul, ardeii, ceapa , ciupercile si maslinele negre.
Se da la cuptor la 200 de grade 10 minute; se scoate si se presara cu branza mozzarella rasa pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 5 minute, sau pana branza s-a topit.
Se serveste calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu blat de mamaliga

Pizza cu blat de mamaliga

Pentru mamaliga: Punem sa fiarba apa cu sarea si cateii de usturoi taiati marunt, aproximativ

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Paste cu pui

Paste cu pui

Pieptul de pui se taie fasii, se amesteca cu mustar, sare si piper si se prajeste in ulei incins

4 voturi    9 comentarii
30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    foarte interesanta reteta

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2011

    Sigur,incerc.Arata superb si cum ochii maninca,inainte de gura.................. Felicitari,Mihaela!

  • kata0587

    kata0587 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    am facut si eu doar ca e putin adaptata ca nu aveam toate ingredientele...oricum a iesit f buna

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 21 august 2011

      felicitari pentru idee! arata minunat!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 15 august 2011

      Buna reteta cu mamaliga inca na-m incercat dar am s-o probez.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 12 august 2011

      Arata foarte apetisant! Pupici

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 august 2011

      Îmi place mult mămăliga. O să încerc şi pizza! Bunăă!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 august 2011

      Waw Mihaela cat de buna trebuie sa fi fost.... Imi place ca ai folosit multe legume. Merita testata reteta asta....

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 12 august 2011

      Wow !!! Ce bunatate !!!! Mai ai o portioara si pentru mine ? Felicitari ,arata intr-un fel pofticios !!! :)))

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 august 2011

      Combinatie interesanta, merita incercata.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

22 voturi

Ingrediente

  • -100 grame faina de malai
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei galben
  • -1 dovlecel mic zuchinni
  • -1 ceapa mica rosie
  • -3 rosii mari
  • -150 grame branza mozzarella
  • -100 grame cascaval
  • -800 ml de apa
  • -1si ½ lingurita de sare
  • -100 grame ciuperci proaspete
  • -2 linguri frunza de busuioc verde
  • -100 grame masline negre
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Estera Flori (Chef de cuisine)

foarte interesanta reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Taitei de casa