Pizza cu ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat: 300 g faina, 1/2 cub drojdie de bere, 1 lingurita zahar, 175 apa calduta, 2 linguri ulei de masline.
  • Pt tapetat tava: unt si faina. Se foloseste tava rotunda cu diametrul de 30 cm.
  • Pt. umplutura: 250 g ciuperci, 200 g de sunca presata(pt pizza), 1 ceapa, 1 catel usturoi, 1/4 pachet unt, 100 ml vin, 1 ardei gras rosu, 50 g masline verzi, 100 g suc de rosii, 200 g cascaval, sare, piper.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina cernuta, drojdia si zaharul dizolvate in apa calduta, ulei si putina sare. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit in loc cald cam 40-50 minute.

Intre timp pregatim umplutura: ciupercile, ceapa, usturoiul curatate, spalate, taiate, se calesc in unt, se sting cu vin si se fierb inabusit pana se inmoaie ceapa, se adauga sucul de rosii, condimentam cu sare si piper. Adaugam ardeiul gras si sunca taiate fasii, maslinele rondele, mai fierbem 5 minute.

Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava tapetata cu unt si faina. Se coace cam 15 minute, dupa care se presara umplutura si cascavalul razuit si se mai coace aproximativ 10 minute. Se serveste fierbinte cu putin chetchap picant deasupra. Preparatul ingredientelor, dospitul si coptul dureaza 100 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise