autor:

burdulea maria elena

» » Paste si pizza

Pizza cu ciuperci

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
Pt. aluat: 300 g faina, 1/2 cub drojdie de bere, 1 lingurita zahar, 175 apa calduta, 2 linguri ulei de masline., Pt tapetat tava: unt si faina. Se foloseste tava rotunda cu diametrul de 30 cm., Pt. umplutura: 250 g ciuperci, 200 g de sunca presata(pt pizza), 1 ceapa, 1 catel usturoi, 1/4 pachet unt, 100 ml vin, 1 ardei gras rosu, 50 g masline verzi, 100 g suc de rosii, 200 g cascaval, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina cernuta, drojdia si zaharul dizolvate in apa calduta, ulei si putina sare. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit in loc cald cam 40-50 minute.
Intre timp pregatim umplutura: ciupercile, ceapa, usturoiul curatate, spalate, taiate, se calesc in unt, se sting cu vin si se fierb inabusit pana se inmoaie ceapa, se adauga sucul de rosii, condimentam cu sare si piper. Adaugam ardeiul gras si sunca taiate fasii, maslinele rondele, mai fierbem 5 minute.
Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava tapetata cu unt si faina. Se coace cam 15 minute, dupa care se presara umplutura si cascavalul razuit si se mai coace aproximativ 10 minute. Se serveste fierbinte cu putin chetchap picant deasupra. Preparatul ingredientelor, dospitul si coptul dureaza 100 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ciuperci si sunca

Pizza cu ciuperci si sunca

Toate ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine,la programul de framantare+dospire.A

34 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza

Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza

Am vrut sa fac o pizza mai speciala si am folosit un aluat frantuzesc, cumparat gata facut.Am pus

174 voturi    25 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Niciodata la umplutura de pizza nu am folosit vin,cred ca este tare bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte bun.Reteta foarte frumos prezentata.Ai votul meu si un 10 cu multe stelute.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    O bunatate!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Ce gustoasa trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat: 300 g faina
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 1 lingurita zahar
  • 175 apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Pt tapetat tava: unt si faina. Se foloseste tava rotunda cu diametrul de 30 cm.
  • Pt. umplutura: 250 g ciuperci
  • 200 g de sunca presata(pt pizza)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 pachet unt
  • 100 ml vin
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 g masline verzi
  • 100 g suc de rosii
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Niciodata la umplutura de pizza nu am folosit vin,cred ca este tare bun.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatelle cu sunca si ciuperci