Se framanta un aluat din faina cernuta, drojdia si zaharul dizolvate in apa calduta, ulei si putina sare. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit in loc cald cam 40-50 minute.
Intre timp pregatim umplutura: ciupercile, ceapa, usturoiul curatate, spalate, taiate, se calesc in unt, se sting cu vin si se fierb inabusit pana se inmoaie ceapa, se adauga sucul de rosii, condimentam cu sare si piper. Adaugam ardeiul gras si sunca taiate fasii, maslinele rondele, mai fierbem 5 minute.
Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava tapetata cu unt si faina. Se coace cam 15 minute, dupa care se presara umplutura si cascavalul razuit si se mai coace aproximativ 10 minute. Se serveste fierbinte cu putin chetchap picant deasupra. Preparatul ingredientelor, dospitul si coptul dureaza 100 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii