Ingrediente
Pentru blat:, , * 400 g faina 650, * 15 g drojdie proaspata, * 1 lingurita sare, * 1 cana ( 250 ml) apa calduta, * 1/2 lingurita zahar, * 3 linguri ulei de masline, , Pentru topping, , * 250 g creveti curatati, * 150 g bacon, taiat fasii subtiri, * 3- 4 catei de usturoi, taiati feliute subtiri, * 1/2 ardei iute uscat (sau dupa gust) taiat feliute, * 2 linguri ulei de masline, * 250 g mozzarella, taiata bucati, * cateva varfuri de sparanghel oparite in apa (eu am avut in congelator de asta primavara), * piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
* In timp ce aluatul creste, pregateste toppingul. Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga usturoiul si ardeiul iute si lasa 2-3 minute la foc mediu, ca sa aromatizeze uleiul.
* Pune baconul si amesteca, pana ce acesta se caramelizeaza.
* Adauga crevetii si lasa cam 1 minut pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie gatiti total, ci doar sa capete o usoara culoare rozalie. Oricum o sa se gatesca in cuptor.
* Pe blatul intins in tava imprastie uniform mozzarella. Pune crevetii din loc in loc. Imprastie si baconul. Toarna uniform si uleiul din tigaie.
* Imprastie si sparanghelul
* Pune in cuptorul incalzit foarte bine si coace la foc mare 15 - 20 minute.
* Se serveste calda, presarata cu piper proaspat rasnit