autor:

brindusa

» » Paste si pizza

Pizza cu creveti si sparanghel

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, , * 400 g faina 650, * 15 g drojdie proaspata, * 1 lingurita sare, * 1 cana ( 250 ml) apa calduta, * 1/2 lingurita zahar, * 3 linguri ulei de masline, , Pentru topping, , * 250 g creveti curatati, * 150 g bacon, taiat fasii subtiri, * 3- 4 catei de usturoi, taiati feliute subtiri, * 1/2 ardei iute uscat (sau dupa gust) taiat feliute, * 2 linguri ulei de masline, * 250 g mozzarella, taiata bucati, * cateva varfuri de sparanghel oparite in apa (eu am avut in congelator de asta primavara), * piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

* Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
* In timp ce aluatul creste, pregateste toppingul. Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga usturoiul si ardeiul iute si lasa 2-3 minute la foc mediu, ca sa aromatizeze uleiul.
* Pune baconul si amesteca, pana ce acesta se caramelizeaza.
* Adauga crevetii si lasa cam 1 minut pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie gatiti total, ci doar sa capete o usoara culoare rozalie. Oricum o sa se gatesca in cuptor.
* Pe blatul intins in tava imprastie uniform mozzarella. Pune crevetii din loc in loc. Imprastie si baconul. Toarna uniform si uleiul din tigaie.
* Imprastie si sparanghelul
* Pune in cuptorul incalzit foarte bine si coace la foc mare 15 - 20 minute.
* Se serveste calda, presarata cu piper proaspat rasnit
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu creveti si sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Paste spirale cu masline si rosii

Paste spirale cu masline si rosii

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Foarte fina si eleganta!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Am mai gustat din pizza asta...e bestiala ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 400 g faina 650
  • * 15 g drojdie proaspata
  • * 1 lingurita sare
  • * 1 cana ( 250 ml) apa calduta
  • * 1/2 lingurita zahar
  • * 3 linguri ulei de masline
  • Pentru topping
  • * 250 g creveti curatati
  • * 150 g bacon
  • taiat fasii subtiri
  • * 3- 4 catei de usturoi
  • taiati feliute subtiri
  • * 1/2 ardei iute uscat (sau dupa gust) taiat feliute
  • * 2 linguri ulei de masline
  • * 250 g mozzarella
  • taiata bucati
  • * cateva varfuri de sparanghel oparite in apa (eu am avut in congelator de asta primavara)
  • * piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si eleganta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Tagliatelle cu pui si ciuperci