Pizza cu creveti si sparanghel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu creveti si sparanghel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 400 g faina 650
  • * 15 g drojdie proaspata
  • * 1 lingurita sare
  • * 1 cana ( 250 ml) apa calduta
  • * 1/2 lingurita zahar
  • * 3 linguri ulei de masline
  • Pentru topping
  • * 250 g creveti curatati
  • * 150 g bacon, taiat fasii subtiri
  • * 3- 4 catei de usturoi, taiati feliute subtiri
  • * 1/2 ardei iute uscat (sau dupa gust) taiat feliute
  • * 2 linguri ulei de masline
  • * 250 g mozzarella, taiata bucati
  • * cateva varfuri de sparanghel oparite in apa (eu am avut in congelator de asta primavara)
  • * piper dupa gust

Mod de preparare

* Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.

* In timp ce aluatul creste, pregateste toppingul. Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga usturoiul si ardeiul iute si lasa 2-3 minute la foc mediu, ca sa aromatizeze uleiul.

* Pune baconul si amesteca, pana ce acesta se caramelizeaza.

* Adauga crevetii si lasa cam 1 minut pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie gatiti total, ci doar sa capete o usoara culoare rozalie. Oricum o sa se gatesca in cuptor.

* Pe blatul intins in tava imprastie uniform mozzarella. Pune crevetii din loc in loc. Imprastie si baconul. Toarna uniform si uleiul din tigaie.

* Imprastie si sparanghelul

* Pune in cuptorul incalzit foarte bine si coace la foc mare 15 - 20 minute.

* Se serveste calda, presarata cu piper proaspat rasnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise