1- se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, iar in aceasta se presara drojdie.Se adauga un pic de apa si se face un gogoloi mic.Se acopera cu un prosopde bucatarie si se lasa la crescut 15 minute.
2- se adauga restul de apa si uleiul, se sareaza si se inglobeaza treptat in aluat.Se lasa la crescut inca 30 min.
3- intre timp se cresteaza rosiile in cruce, se oparesc, apoi se decojesc.Se taie in doua,li se scoate cotorul si semintele, iar apoi pulpa se taie felii.
4-se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri.Se taie frunzele de salvie in doua, pe lungime.Cascavalul Pecorino.Gorgonzola si mozzarella se taie in cubulete mici,iar parmezanul se da pe o razatoare fina.
5- se imparte aluatul in 4 si se formeaza gogoloaie.Acestea se intind pe un tocator presarat cu faina, pana se obtin foi rotunde cu grosimea de 1/2 cm.Se aseaza intr-o tava unsa.Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.
6- peste aluat se aseaza feliile de rosii si usturoiul.Se condimenteaza cu sare si piper si se toarma ulei deasupra.Se adauga cascavalul si frunzele de salvie si se coace timp de aprox. 20 minute pana devine maroniu-aurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii