autor:

COPILOU

» » Paste si pizza

Pizza cu porumb

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
150 ml apa calda, 1/2 lingurita zahar tos, 1 lingurita drojdie uscata, 250 g faina, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, 100g sunculita, 150g sunca presata, 100g parizer, 150g porumb, 1 ardei, 1 ceapa, 100g cascaval, 100g ciuperci, 100g maslina, 2 oua, ketchup (bulion)

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

60 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;

Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;

Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, la dospit.

Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;

Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa si tapetata cu faina.



Compozitie:

Ceapa si ardeiul se se taie felii subtiri, la fel si ciupercile, sunca presata si parizerul se taie cubulete, iar sunculita fasii. Cascavalul se da pe razatoare.

Blatul si compozitia este pentru doua pizza.

Se ia jumatate din aluatul pentru blat si se intinde la marimea dorita, se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa ce am intins blatul il punem in tava pentru pizza se unge cu ketchup si se pune ceapa, ardeiul, cipercile, maslinele, sunculita, parizerul, sunculita presata, porumbul se pune spre sfarsit, apoi se pune cascavalul ras pentru a oferii consistenta si optional se poate pune deasupra un ou.

se da la cuptor circa 30-40 min si se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu porumb

Pizza cu porumb

blat de pizza: Se pune intr-un castron drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 5 linguri de apa

3 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu porumb si oua de prepelita

Pizza cu porumb si oua de prepelita

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se amesteca bulionul,2,3 picaturi de sos picant,condimentele pentru

5 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Anca

    Anca (Bucatar sef):

    o stiu reteta , e super imi place foarte mult , e delicioasa

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine):

    Nemaipomenit mi-a iesit, cel putin sotul meu zice "mai cumparam un cuptor si deschidem pizzerie" atit de buna a fost. Felicitari pentru reteta si mai ales pentru ca ai pus si cum se face aluatul e foarte important, stiu ca se gasesc multe in comert dar nu cred ca gustul e acelasi, ai mei lau considerat mult mai bun. Multumim!!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Buna si cea cu porumb!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte buna !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte buna desigur.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Frumoasa paleta de culori,dar si pizza sunt sigura ca a fost delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna si arata tare bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte reusita...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte buna, arata bine. Eu am gatit din paine in locul aluatului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

60 voturi

Ingrediente

  • 150 ml apa calda
  • 1/2 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 100g sunculita
  • 150g sunca presata
  • 100g parizer
  • 150g porumb
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 100g cascaval
  • 100g ciuperci
  • 100g maslina
  • 2 oua
  • ketchup (bulion)

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU
Pui pe sticla by copilou

Pui pe sticla by copilou

Aveti nevoie de o sticla de 500ml in care se va pune uleiul, vinul si apa pana se umple sticla. Se

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine

10 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Pulpe de pui cu legume by copilou

Pulpe de pui cu legume by copilou

Se spala bine pulpele, apoi se taie partea superioara de cea inferioara si se condimenteaza bine. Rosia,

6 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

vera (Chef de cuisine)

Buna si cea cu porumb!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
paste cu ciuperci si ardei