autor:

AdeLyna

» » Paste si pizza

Pizza cu ton

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 septembrie 2015

Ingrediente
Pt blat:, 1 kg faina, 400-500 ml apa calda, 2 plicuri drojdie uscata, o lgta de zahar, o lgta de sare, 4 lg ulei de masline, Pt sosul de rosii:, 2 cepe, 2 lg faina, 500 ml pasta/bulion de rosii, oregano, busuionc, sare, ulei, Pt topping:, o conserva de ton, o conserva de porumb dulce, mozzarela rasa, masline, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat astfel: drogdia se pune cu zaharul la hidratat pana face o spuma. Se amesteca cu faina, sarea, uleiul si apa. Se framanta pana iese un aluat consistent, dar nu beton. Se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleza volumul.
Sosul de rosii: cepele se taie pestisori/julien si se calesc cu sare, ulei si putina apa. Separat intr-un castron amestecam faina cu sosul de rosii si condimentele. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sosul si mai fierbem 5-10 min.
Conservele le scurgem de apa/ulei.
Cand blatul a crescut, rupem o bucata generoasa si o intindem cu sucitorul, o punem in tava pt pizza si ungem blatul cu sos, apoi punem mozzarela, tonul, porumb, masline.
Dam la uptorul preincalzit pt 20 min.
Se serveste cu kechup.
Pofta buna!

PS: dintr-un kg de faina, ies aprox. 3 pizza medii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Amestecam faina cu sarea, oregano si laptele praf. In apa incalzita foarte usor topim drajdia si

5 voturi    6 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza cu ton si legume

Pizza cu ton si legume

Pregatim aluatul -in oala mixerului cernem faina,adaugam drojdia muiata intr-un pic de apa si zaharul

6 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 1 kg faina
  • 400-500 ml apa calda
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • o lgta de zahar
  • o lgta de sare
  • 4 lg ulei de masline
  • Pt sosul de rosii:
  • 2 cepe
  • 2 lg faina
  • 500 ml pasta/bulion de rosii
  • oregano
  • busuionc
  • sare
  • ulei
  • Pt topping:
  • o conserva de ton
  • o conserva de porumb dulce
  • mozzarela rasa
  • masline
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu legume si carne tocata