autor:

AdeLyna

» » Paste si pizza

Pizza cu ton

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 septembrie 2015

Ingrediente
Pt blat:, 1 kg faina, 400-500 ml apa calda, 2 plicuri drojdie uscata, o lgta de zahar, o lgta de sare, 4 lg ulei de masline, Pt sosul de rosii:, 2 cepe, 2 lg faina, 500 ml pasta/bulion de rosii, oregano, busuionc, sare, ulei, Pt topping:, o conserva de ton, o conserva de porumb dulce, mozzarela rasa, masline, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat astfel: drogdia se pune cu zaharul la hidratat pana face o spuma. Se amesteca cu faina, sarea, uleiul si apa. Se framanta pana iese un aluat consistent, dar nu beton. Se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleza volumul.
Sosul de rosii: cepele se taie pestisori/julien si se calesc cu sare, ulei si putina apa. Separat intr-un castron amestecam faina cu sosul de rosii si condimentele. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sosul si mai fierbem 5-10 min.
Conservele le scurgem de apa/ulei.
Cand blatul a crescut, rupem o bucata generoasa si o intindem cu sucitorul, o punem in tava pt pizza si ungem blatul cu sos, apoi punem mozzarela, tonul, porumb, masline.
Dam la uptorul preincalzit pt 20 min.
Se serveste cu kechup.
Pofta buna!

PS: dintr-un kg de faina, ies aprox. 3 pizza medii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Scurgeţi tonul de ulei.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o

2 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Se unge o tava cu ulei.Se aseaza aluatul uniform.Se adauga sosul de rosii (un sfert din cantitatea

2 voturi    0 comentarii
1h 1 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 1 kg faina
  • 400-500 ml apa calda
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • o lgta de zahar
  • o lgta de sare
  • 4 lg ulei de masline
  • Pt sosul de rosii:
  • 2 cepe
  • 2 lg faina
  • 500 ml pasta/bulion de rosii
  • oregano
  • busuionc
  • sare
  • ulei
  • Pt topping:
  • o conserva de ton
  • o conserva de porumb dulce
  • mozzarela rasa
  • masline
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos Bechamell