autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. ., , Pentru compozitie avem nevoie de : o lingura de sos de rosii, putin oregano, mozzarella rasa, cateva ciuperci champinion crude taiate lamele fine, un tzuchinni mic taiat rondele fine, 7 felii de jambon crud afumat, cateva masline negre si rondele de ardei iute optional ( eu am pus ).

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza )

Pregatim un blat subtire de pizza si il ungem cu sosul de rosii, presaram oregano si punem peste el mozzarella , ciupercile nesuprapuse si rondelele de tzuchinni.

Asezam apoi in floare feliile intregi de jambon crud afumat si rulam una in centru pentru a da o forma de decor. Presaram maslinele si rondelele de ardei iute, putin oregano si eu am ras pentru decor putin cascaval peste inainte de a baga la cuptor.

Se coace la temperatura maxima timp de 10-15 minute pe treapta cea mai de jos a cuptorului .

Este deosebit de aromata si crocanta, va recomand cu caldura reteta. Daca preferati sa nu fie crocanta lasati la cuptor numai 10-12 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghetele se pun la fiert dupa indicatiile de pe pachet. In acest timp se curata dovlecelul,se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina
  • 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare. .
  • Pentru compozitie avem nevoie de : o lingura de sos de rosii
  • putin oregano
  • mozzarella rasa
  • cateva ciuperci champinion crude taiate lamele fine
  • un tzuchinni mic taiat rondele fine
  • 7 felii de jambon crud afumat
  • cateva masline negre si rondele de ardei iute optional ( eu am pus ).

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Porc cu cinci legume

Porc cu cinci legume

Intr-un wok punem uleiul la incins, cand este incins punem carnea si o lasam cateva minute apoi adaugam

5 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini-rulouri cu cremvursti