autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Paste si pizza, Retete vegetariene

Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat, 500 gr faina, 2 lingurite sare, 10 gr drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, , Pentru umplutura, 1 capatana de usturoi, 400 gr vinete congelate, decongelate, sare de mare, 2 lingurite menta tocata, 100 gr telemea de bivolita, sfaramitata

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
Dupa ce a trecut cele 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, infasoara usturoiul in folie de aluminiu si da-l la copt 30-40 minute pana cand miezul s-a inmuiat.Dupa ce s-a copt usturoiul, scoate miezul si amesteca-l cu vinetele decongelate, sare de mare dupa gust si menta tocata.Imparte pasta de vinete peste blaturile de pizza.Presara peste pizza telemeaua.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Diospyros cu nuci si scortisoarã

Diospyros cu nuci si scortisoarã

Cele mai bune deserturi nu au nevoie de un mod de preparare complicat... Textura cremoasã a fructelor,

7 voturi    2 comentarii
5 min
Retete vegetariene
Orez a la cubana

Orez a la cubana

Se pune orezul la fiert in apa cu sare. Cind este fiert se strecoara si se clateste de amidon cu

2 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura
  • 1 capatana de usturoi
  • 400 gr vinete congelate
  • decongelate
  • sare de mare
  • 2 lingurite menta tocata
  • 100 gr telemea de bivolita
  • sfaramitata

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati")

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Oua in sos de rosii- Shakshouaka