autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Aluat de pizza (din comert), , 200 g rosii decojite (taiate marunt), , sare, , piper, , zahar., Umplutura: 2 vinete (500 g), , 8 linguri ulei, , 300 g carne tocata (porc+vita), , 2 catei de usturoi, , 1/2 legatura cimbru, , 1/2 salata creata (maronie), , 120 g cascaval., In plus: o lingurita ulei pentru uns tava.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fierb rosiile circa 15 minute la foc potrivit si se gusta de sare, piper si zahar.
Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in trei linguri de ulei incins, apoi se scot.
Se prajeste si carnea tocata in aceeasi tigaie (adaugandu-se inca o lingura de ulei) si se incorporeaza usturoiul zdrobit.
Se pun vinetele inapoi si se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru.
Se spala salata, se scurge si se taie fasii, iar cascavalul se rade.
Se aseaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa 10 minute sa creasca si se unge cu sosul de rosii (lasandu-se o margine ingusta).
Deasupra se intinde amestecul de vinete + carne tocata, fasiile de salata si se presara cascavalul ras.
Se stropeste cu uleiul ramas si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins (220°C)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita

Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10

1 vot    1 comentariu
4h
Retete vegetariene
Pizza cu vinete

Pizza cu vinete

Cerni faina intr-un castron, faci o gropita in mijloc unde pui drojdia; peste drojdie presari putin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluat de pizza (din comert)
  • 200 g rosii decojite (taiate marunt)
  • sare
  • piper
  • zahar.
  • Umplutura: 2 vinete (500 g)
  • 8 linguri ulei
  • 300 g carne tocata (porc+vita)
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura cimbru
  • 1/2 salata creata (maronie)
  • 120 g cascaval.
  • In plus: o lingurita ulei pentru uns tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cus-cus