Pizza cu vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluat de pizza (din comert),
  • 200 g rosii decojite (taiate marunt),
  • sare,
  • piper,
  • zahar.
  • Umplutura: 2 vinete (500 g),
  • 8 linguri ulei,
  • 300 g carne tocata (porc+vita),
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 1/2 salata creata (maronie),
  • 120 g cascaval.
  • In plus: o lingurita ulei pentru uns tava.

Mod de preparare

Se fierb rosiile circa 15 minute la foc potrivit si se gusta de sare, piper si zahar.

Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in trei linguri de ulei incins, apoi se scot.

Se prajeste si carnea tocata in aceeasi tigaie (adaugandu-se inca o lingura de ulei) si se incorporeaza usturoiul zdrobit.

Se pun vinetele inapoi si se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru.

Se spala salata, se scurge si se taie fasii, iar cascavalul se rade.

Se aseaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa 10 minute sa creasca si se unge cu sosul de rosii (lasandu-se o margine ingusta).

Deasupra se intinde amestecul de vinete + carne tocata, fasiile de salata si se presara cascavalul ras.

Se stropeste cu uleiul ramas si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins (220°C)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise