autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza din cartofi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 500 gr. cartofi fainosi, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de untdelemn bun, 40 gr. faina alba. Pentru umplutura: 200 gr. miez de rosii pasat, sare, piper, o ramurica de rozmarin, 100 gr. cabanos, 200 gr. Mozarella sau telemea proaspata (moale), 100 gr. masline negre fara samburi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii cca 20 de minute in apa sarata, se curata de coaja si se preseaza prin sita. Se amesteca cu sarea, o lingura si jumatate de untdelemn si faina, se framanta un aluat. Se formeaza 8 placintute (de dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tava unsa cu untdelemn si se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutura: se fierbe pulpa pasata de rosii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarinul tocat. Se taie cabanosul si Mozarella sau telemeaua, felii. Se curata maslinele de samburi. Se intinde pasta de rosii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, maslinele si branza. Se mai baga la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se da cuptorul la maximum si se mai lasa pizzele 5 minute, ca sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza din aluat de cartofi

Pizza din aluat de cartofi

Ceapa se taie felii subtiri apoi se pune intr-o tigaie antiaderenta cu cateva linguri de supa vegetala

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Paste cu branza si ciuperci

Paste cu branza si ciuperci

Patele se fierb, se scurg si se pun intr-un castron. Peste ele punem putin oregano, piper si maslinele

3 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 gr. cartofi fainosi
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri de untdelemn bun
  • 40 gr. faina alba. Pentru umplutura: 200 gr. miez de rosii pasat
  • sare
  • piper
  • o ramurica de rozmarin
  • 100 gr. cabanos
  • 200 gr. Mozarella sau telemea proaspata (moale)
  • 100 gr. masline negre fara samburi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu vinete