autor:

Alice Ciobanu

» » Paste si pizza

Pizza home made

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
pentru blat:, 500 gr faina alba cernuta de doua ori, un plic de drojdie uscata, vreo 300-350 ml apa calduta, cateva linguri de ulei masline, un praf de sare, pentru umplutura:, ingredientele necesare si utile acestei pizza cu ce ai prin frigider sunt la libera voastra alegere....cantitatile la fel, eu am folosit asa:, niste kaiser, putin salam semi-uscat, 1 ou batut bine cu un praf de sare, putin oregano si rozmarin, 1 rosie potrivita, cam 250 gr cascaval ras pe razatoarea mare, 150 gr Miez de lapte cu sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru blatul de pizza am pus toate alea insirate mai sus la ingrediente in cuva masinii de facut paine, setata pe programul de framantat si dospit si am plecat cu Miruna si omiduta cu 3 roti, afara, la joaca... zi splendida si insorita.
Pentru umplutura am taiat infelii subtirele salamiorul; kaiserul l-am taiat cubulete, dreptunghiulete si alte forme geometrice cu 4 laturi, inestetic si neproportinal, dar in graba mare. Cascavalul ras repejor pe razatoarea mare, oul cu mirodeniile batut bine de peretii bolului cu o furculita teapana din inox, rosia taiata felii, la fel si branzica Miez de lapte.
Cand aluatul a fost gata l-am rastunat din cuva masinii de paine direct pe planseta de lucru stropita cu ulei si l-am intins cu sucitorul in forma dorita.
Intr-o tava stropita cu putin ulei de masline si tapetata cu putina faina am intins blatul de pizza. Deasupra am pus kaiserul , feliile de salam, stropit bine totul cu ou, un strat serios de cascaval, apoi rosiile rinduite ici-colo si printre ele feliutele din branzica sarata Miez de lapte.
Bagat totul la cuptor si apoi dupa vreo 20-25 minute, devorat direct din tava, fara tacamuri (vaiii!! se aud soapte :P)... asa cam salbatic totul dar....e pizza si e la noi in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza home made" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Boccelute cu carne tocata

Boccelute cu carne tocata

Intr-un bol punem carnea tocata si ingredientele (usturoiul sa fie pisat).Amestecam bine si lasam

3 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Loreley , 16 august 2013

    SUPER.EU N AM CUVA DE MOMENT DAR FAC ALUATUL CU MANA DEOBICEI.IMI PLACE COCINA +SIMTUL UMORULUI.ASA IASA MAI GUSTOASA.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

7 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 500 gr faina alba cernuta de doua ori
  • un plic de drojdie uscata
  • vreo 300-350 ml apa calduta
  • cateva linguri de ulei masline
  • un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • ingredientele necesare si utile acestei pizza cu ce ai prin frigider sunt la libera voastra alegere....cantitatile la fel
  • eu am folosit asa:
  • niste kaiser
  • putin salam semi-uscat
  • 1 ou batut bine cu un praf de sare
  • putin oregano si rozmarin
  • 1 rosie potrivita
  • cam 250 gr cascaval ras pe razatoarea mare
  • 150 gr Miez de lapte cu sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste Baneasa cu sos si piept de pui