autor:

ana catalina focsa

» » Paste si pizza

Pizza in 8 minute

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
450 gr faina, 225 gr apa calduta, 30 gr drojdie proaspata, bucatele de sunca afumata(eu am prajit-o putin), jumatati de anghinare, 1 lingurita sare, sos de rosii picant, cascaval ras sau mozzarella, 2 linguri ulei, 1 lingurita zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea. Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire asa ca o adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat o oarecare consistenta.
Framantam pana obtinem o biluta elastica.
O lasam la crescut in jur de 2 ore intr-un loc ferit de curent.
O impartitim in 5 bilute (sau mai multe in functie de largimea tigaii).
Dupa ce intindem toate bilutele de coca, punem o tigaie teflonata pe foc acoperita cu capacul propriu si o lasam pana se incinge. Nu o ungem cu nimic. Cand capacul este fierbinte, adaugam prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul mai mic (foc mediu spre mic). In momentul in care incep sa apara basicute, ridicam capacul, o intoarcem pe cealalta parte pe care o ungem cu suc de rosii picant, bucatele de cascaval sau mozzarella si bucatelele de sunca afumata .Pe deasupra se adauga jumatatile de anghinare..Acoperim cu capacul, iar in momentul in care cascavalul este complet topit pizza este gata!
Continuam sa coacem restul pizze-lor la fel ca pe prima.
Acum, capacul trebuie sa izoleze foarte bine tigaia pentru ca datorita aburului acumulat pizza noastra va avea suprafata elastica iar fundul crocant.
Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 pe cealalta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza in 8 minute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu sos de tomate

Spaghete cu sos de tomate

Se fierb spahetele in apa clocotita,se strecoara.Se pregateste un sos din ceapa taiata foarte fin,tomate,uleiul

7 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Pizza cu aluat simplu

Pizza cu aluat simplu

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se omogenizeaza. Se lasa la frigider cat timp

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Foarte buna ,usor de facut si ce este cel mai important este faptul ca este si foarte corect redata reteta pentru reusita :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    pizza...intotdeauna o placere cand poti sa o faci mereu altfel

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Trebuie sa fie tare buna..........anghinarele da un plus de savoare.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Arata bine.

    • Fara foto

      Monica , 03 martie 2010

      Hmmm..nu e rea ideea pe aragaz in tigaie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 30 gr drojdie proaspata
  • bucatele de sunca afumata(eu am prajit-o putin)
  • jumatati de anghinare
  • 1 lingurita sare
  • sos de rosii picant
  • cascaval ras sau mozzarella
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

sorina gabriela (Chef de cuisine)

Foarte buna ,usor de facut si ce este cel mai important este faptul ca este si foarte corect redata reteta pentru reusita :)

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita