autor:

Mihaela Kitchen

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza la tigaie

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 450g faina, 225g apa calduta, 8 grame drojdie uscata, 1 vf. sare, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar tos, , Pentru presarat deasupra pizzei:, Cantitatile ingredientelor sunt dupa placul fiecaruia, mai mult sau mai putin din fiecare sau chiar deloc., , Am folosit:, 1 ceapa, ulei de masline pentru calit ceapa, rosii, 50 grame ciupercute champinion, 50 gr parmezan, 5-6 felii de cascaval, 100 gr porumb, 2 oua fierte, oregano, piper, sare dupa gust, pasta de tomate pentru a unge blatul pizzei

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat le puneti intr-un castron pana ce obtineti un aluat pentru framantat pe care il lasati apoi la dospit pentru jumatate de ora in cuptorul setat la 50-60 de grade C ori la o sursa de caldura pentru a-si dubla volumul circa 1 ora si ceva. Pana sa il puneti la crescut, framantati-l circa 20 minute pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini si va deveni elastic.



Ingredientele pe care le veti folosi pentru blat sunt la libera alegere.



Calim ceapa in ulei de masline alaturi de piper pana devine sticloasa. Apoi ciupercutele le-am taiat feliute si le-am prajit pana s-au inmuiat un pic. Le veti scurge de ulei dupa ce sunt gata. Rosiile le-am taiat rondele, cascavalul l-am avut deja feliat si l-am taiat pe jumatate.



Dupa ce aluatul a crescut, mai framantati vreo 10 minute. Veti incepe sa rupeti din el facand mingiute potrivite pe care le vom lua in fiecare parte sa o intindem cu mana (nu cu sucitorul caci aluatul isi va pierde elasticitatea). Mie mi-au iesit in numar de 10.



Nu se pune nici un fel de grasime in tigaie! Aluatul se pune la copt in tigaie cu capac si cand observam ca au aparut basicute la suprafata, intoarcem aluatul pe cealalta parte. Vom unge rapid cu pasta de tomate blatul de pizza. Apoi presaram cu oregano si adaugam restul ingredientelor: ceapa si ciuperculetele calite, feliutele de ou fiert, de rosii, boabele de porumb si parmezanul.



Dupa aceasta, punem iar capacul peste tigaie si mai lasam pana se "inmoaie" alimentele la flacara mica (pe vremea aceea nu aveam aragaz ci doar un ochi de plita). Am lasat pana cand cascavalul s-a topit.



In acest moment pizza este gata pentru a fi servita. Aluatul este foarte pufos, intreaga pizza este tare delicioasa si are un miros asemanator cu cel al pizzei pe vatra. Nimeni nu va sti modul ei de preparare. E perfecta pentru cei care nu au prin preajma un cuptor si au o pofta nebuna dupa pizza, asa cum avusem si eu. :))



Se pastreaza foarte bine pentru a doua zi acoperita, pe un platou, cu un prosop de bucatarie ori folie de celofan. Nu o inveliti atunci cand inca este calda, lasati-o sa se raceasca pentru a nu se face condens in interios.



Bon Appétit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza rapida...la tigaie

Pizza rapida...la tigaie

Aluatul se poate framanta ca si la o paine, cu mana, amestecand faina cu drojdia si zaharul . In

11 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Canelloni cu ciuperci

Canelloni cu ciuperci

Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica. 400 gr ciuperci le tocam cu robotul

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Gurzel , 26 noiembrie 2014

    mersi.am sa ıncerc şi eu

  • Fara foto

    Eleonora Tanasescu , 07 octombrie 2014

    Vrei Sa fie ca a bogatului ,cu sunci,slana ,carne?Sa nu crezi ca va fi bine pentru cel bogat .De regular ,bogatia seaca pe dinauntru in timp.Tot saracul e in avantaj Fata de cel bogat.

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2014

    Imi place,dar eu fac asta cu aluat de clatite putin mai gros,iar aluatul il folosesc si in tava,incercati.

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014

      voi incerca in tigaie electrica cu capac de sticla,.......cu diametrul cam se 30 mm,....oare imi va iesi ?

    • Fara foto

      Mihaela Dima , 13 martie 2014

      mersi.am sa ıncerc şi eu

    • Fara foto

      Alina Arghirescu , 12 martie 2014

      eu am facut asa ceva,e minunat daca sunt doua persoane care se multumesc sa manance putin,datorita faptului ca o tigaie nu este prea mare iar flacara aragazului nu e cat o parasuta ! eu mai am o solutie pe care v-o recomand cu caldura,puneti pe un gratar gen tigaie peste care puteti acoperi totul cu o cratita aproximativ egala ca suprafata,totul va fi ca in cuptor,cu gust si aspect ! si uite asa se intalnesc gurmanzii !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 225g apa calduta
  • 8 grame drojdie uscata
  • 1 vf. sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar tos
  • Pentru presarat deasupra pizzei:
  • Cantitatile ingredientelor sunt dupa placul fiecaruia
  • mai mult sau mai putin din fiecare sau chiar deloc.
  • Am folosit:
  • 1 ceapa
  • ulei de masline pentru calit ceapa
  • rosii
  • 50 grame ciupercute champinion
  • 50 gr parmezan
  • 5-6 felii de cascaval
  • 100 gr porumb
  • 2 oua fierte
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • pasta de tomate pentru a unge blatul pizzei

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Imi place,dar eu fac asta cu aluat de clatite putin mai gros,iar aluatul il folosesc si in tava,incercati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu carne de vita