Pizza la tigaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pizza la tigaie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 225g apa calduta
  • 8 grame drojdie uscata
  • 1 vf. sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar tos
  • Pentru presarat deasupra pizzei:
  • Cantitatile ingredientelor sunt dupa placul fiecaruia, mai mult sau mai putin din fiecare sau chiar deloc.
  • Am folosit:
  • 1 ceapa
  • ulei de masline pentru calit ceapa
  • rosii
  • 50 grame ciupercute champinion
  • 50 gr parmezan
  • 5-6 felii de cascaval
  • 100 gr porumb
  • 2 oua fierte
  • oregano, piper, sare dupa gust
  • pasta de tomate pentru a unge blatul pizzei

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat le puneti intr-un castron pana ce obtineti un aluat pentru framantat pe care il lasati apoi la dospit pentru jumatate de ora in cuptorul setat la 50-60 de grade C ori la o sursa de caldura pentru a-si dubla volumul circa 1 ora si ceva. Pana sa il puneti la crescut, framantati-l circa 20 minute pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini si va deveni elastic.

Ingredientele pe care le veti folosi pentru blat sunt la libera alegere.

Calim ceapa in ulei de masline alaturi de piper pana devine sticloasa. Apoi ciupercutele le-am taiat feliute si le-am prajit pana s-au inmuiat un pic. Le veti scurge de ulei dupa ce sunt gata. Rosiile le-am taiat rondele, cascavalul l-am avut deja feliat si l-am taiat pe jumatate.

Dupa ce aluatul a crescut, mai framantati vreo 10 minute. Veti incepe sa rupeti din el facand mingiute potrivite pe care le vom lua in fiecare parte sa o intindem cu mana (nu cu sucitorul caci aluatul isi va pierde elasticitatea). Mie mi-au iesit in numar de 10.

Nu se pune nici un fel de grasime in tigaie! Aluatul se pune la copt in tigaie cu capac si cand observam ca au aparut basicute la suprafata, intoarcem aluatul pe cealalta parte. Vom unge rapid cu pasta de tomate blatul de pizza. Apoi presaram cu oregano si adaugam restul ingredientelor: ceapa si ciuperculetele calite, feliutele de ou fiert, de rosii, boabele de porumb si parmezanul.

Dupa aceasta, punem iar capacul peste tigaie si mai lasam pana se "inmoaie" alimentele la flacara mica (pe vremea aceea nu aveam aragaz ci doar un ochi de plita). Am lasat pana cand cascavalul s-a topit.

In acest moment pizza este gata pentru a fi servita. Aluatul este foarte pufos, intreaga pizza este tare delicioasa si are un miros asemanator cu cel al pizzei pe vatra. Nimeni nu va sti modul ei de preparare. E perfecta pentru cei care nu au prin preajma un cuptor si au o pofta nebuna dupa pizza, asa cum avusem si eu. :))

Se pastreaza foarte bine pentru a doua zi acoperita, pe un platou, cu un prosop de bucatarie ori folie de celofan. Nu o inveliti atunci cand inca este calda, lasati-o sa se raceasca pentru a nu se face condens in interios.

Bon Appétit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci