autor:

Mary111

» » Aluaturi si Foietaje

Pizza mea

Autor: Mary111 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mary111 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
5 oua, 12 linguri cu varf faina, 400 ml iaurt (sau lapte batut facut in casa), 1/2 de lingurita bicarbonat, 4 carnati cabanos, 100 g masline fara samburi, 1 conserva ciuperci, branza telemea, 4 – 5 rosii mici (mijlocii) pentru ornat, 1 lingura chimion (chimen), 1 lingura oregano maruntit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se desface cutia de ciuperci si se pune la scurs cu capul in jos (fara a se indeparta capacul).
Se aprinde cuptorul si se lasa la foc mic, sa se incinga pana pregatesti totul intre timp.
Intr-un vas de mixer (bol-cratita potrivita) se sparg ouale intregi, faina, iaurtul si se apesteca toate cu mixerul pana se omogenizeaza (4 -5 minute), se adauga apoi bicarbonatul, oregano, chimenul si se mai amesteca 1 minut.
Se taie carnatii in bucati late cam de 1 cm (cat degetul mic).
Se unge o tava cu ulei inclusiv pe margini (optional se tapeteaza cu faina).
Se toarna coca din vas (trebuie sa aiba consistenta unei smantani ceva mai groase) in tava tapetata si se pun deasupra carnatii, maslinele, ciupercile, branza telemea rasa pe razatoarea mare cat sa acopere bine toata suprafata tavii (cam 1 cm grosime),in aceasta ordine, si pe deasupra se asaza felii subtiri de rosii pentru aspect.
Se baga la cuptor cu foc potrivit,cam 30-45 de minute (in functie de cum coace fiecare cuptor).

Pizza este gata cand deasupra are un aspect galben inchis spre maroniu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu usturoi, smantana si branza

Langosi cu usturoi, smantana si branza

Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 12 linguri cu varf faina
  • 400 ml iaurt (sau lapte batut facut in casa)
  • 1/2 de lingurita bicarbonat
  • 4 carnati cabanos
  • 100 g masline fara samburi
  • 1 conserva ciuperci
  • branza telemea
  • 4 – 5 rosii mici (mijlocii) pentru ornat
  • 1 lingura chimion (chimen)
  • 1 lingura oregano maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de Mary111
Salata de vara

Salata de vara

Se taie rosiile felii,ardeiul fasii,ceapa solzisori,usturoiul se preseaza ca pentru mujdei,ouale

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate cu carne
Budincă de dovlecei

Budincă de dovlecei

Tai dovleceii cubuleţe,îi amesteci cu pesmet şi caşcaval ras.Îi pui în tava unsă şi presărată

6 voturi    2 comentarii
30 min
Budinci
tatiana

tatiana (Chef de cuisine)

Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rozmarin