Ingrediente
5 oua, 12 linguri cu varf faina, 400 ml iaurt (sau lapte batut facut in casa), 1/2 de lingurita bicarbonat, 4 carnati cabanos, 100 g masline fara samburi, 1 conserva ciuperci, branza telemea, 4 – 5 rosii mici (mijlocii) pentru ornat, 1 lingura chimion (chimen), 1 lingura oregano maruntit
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Se aprinde cuptorul si se lasa la foc mic, sa se incinga pana pregatesti totul intre timp.
Intr-un vas de mixer (bol-cratita potrivita) se sparg ouale intregi, faina, iaurtul si se apesteca toate cu mixerul pana se omogenizeaza (4 -5 minute), se adauga apoi bicarbonatul, oregano, chimenul si se mai amesteca 1 minut.
Se taie carnatii in bucati late cam de 1 cm (cat degetul mic).
Se unge o tava cu ulei inclusiv pe margini (optional se tapeteaza cu faina).
Se toarna coca din vas (trebuie sa aiba consistenta unei smantani ceva mai groase) in tava tapetata si se pun deasupra carnatii, maslinele, ciupercile, branza telemea rasa pe razatoarea mare cat sa acopere bine toata suprafata tavii (cam 1 cm grosime),in aceasta ordine, si pe deasupra se asaza felii subtiri de rosii pentru aspect.
Se baga la cuptor cu foc potrivit,cam 30-45 de minute (in functie de cum coace fiecare cuptor).
Pizza este gata cand deasupra are un aspect galben inchis spre maroniu.
tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011
Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.