Se prepara aluatul amestecand drojdia cu zaharul si 100 ml apa calduta, iar cand a dospit se amesteca impreuna cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si se lasa la crescut. Piureul de rosii se pune intr-un vas, se condimenteaza, cu sare si piper dupa gust, se adauga zaharul, oregano, busuioc, in final uleiul de masline si se amesteca bine. Din 250 grame aluat se formeaza o chifla, care se va intinde pe o planseta pana ajunge la o grosime de 6-7 mm, dupa care se pune intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste blat se intinde sosul de rosii, se presara mozzarella rasa, se pun caperele, anchois si maslinele (creandu-se un design dupa placerea fiecaruia). Deasupra se stropeste cu ulei si se presara oregano si se introduce la cuptor cca 8 minute la 280 grade.
SFAT: pentru un gust mai pronuntat de peste, 3-4 capere se toaca marunt, se amesteca impreuna cu uleiul de la anchois, iar dupa ce pizza este montata se stropeste cu acesta in locul uleiului de masline.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii