PIZZA NAPOLI

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.pentru aluat:
  • 600 grama faina;
  • 30 grame drojdie de bere;
  • 50 ml ulei;
  • 20 grame zahar;
  • 15 grame sare;
  • 2.pentru sos:
  • 500 grame piure de rosii;
  • 10 grame zahar;
  • oregano,busuioc, sare, 30 ml ulei masline;
  • 3.pentru topping:
  • 400 grame mozzarella;
  • 200 grame anchois;
  • 50 grame capere;
  • 50 grame masline feliate;
  • 15 ml ulei masline;
  • oregano.

Mod de preparare

Se prepara aluatul amestecand drojdia cu zaharul si 100 ml apa calduta, iar cand a dospit se amesteca impreuna cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si se lasa la crescut. Piureul de rosii se pune intr-un vas, se condimenteaza, cu sare si piper dupa gust, se adauga zaharul, oregano, busuioc, in final uleiul de masline si se amesteca bine. Din 250 grame aluat se formeaza o chifla, care se va intinde pe o planseta pana ajunge la o grosime de 6-7 mm, dupa care se pune intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste blat se intinde sosul de rosii, se presara mozzarella rasa, se pun caperele, anchois si maslinele (creandu-se un design dupa placerea fiecaruia). Deasupra se stropeste cu ulei si se presara oregano si se introduce la cuptor cca 8 minute la 280 grade.

SFAT: pentru un gust mai pronuntat de peste, 3-4 capere se toaca marunt, se amesteca impreuna cu uleiul de la anchois, iar dupa ce pizza este montata se stropeste cu acesta in locul uleiului de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise