Pizza pas cu pas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pizza pas cu pas

Ingrediente

  • • 1 kg de făină
  • • 1-2 linguriţe de sare
  • • 1 linguriţă de zahăr
  • • 250 ml de lapte
  • • 300 ml de apă
  • • 2 linguri de ulei de măsline
  • • 30 g de drojdie proaspătă
  • • umplutură după dorinţă

Mod de preparare

• Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de lapte călduţ şi se amestecă.În apa călduţă se dizolvă sarea, se pune şi uleiul şi se varsă făina toată odată.Se amestecă lent cu lingura de lemn, apoi cu mâna.

• Când aluatul e omogen, se răstornă pe masă şi se frământă întorcând aluatul spre mijloc şi apăsând. Aluatul se deşiră când apăsăm.

• Se pune aluatul în bol şi se lasă la dospit 15-20 minute, acoperit. Să fie cald în bucătărie(25 grade C). Se aprinde cuptorul la 240 grade.

• Când aluatul şi-a dublat aproape volumul, se frământă iar, apăsând cu palma până la o grosime cam de 2 cm. Se mai lasă iar la dospit 10-15 minute.

• Se împarte în 3 părţi şi se rotunjesc. Se pot face 3 pizza egale sau după dorinţa fiecăruia.

• Eu am făcut una mare în tavă rotundă cu diametrul de 34 cm, una dreptunghiulară(29 cm/41 cm) şi nişte pâinici picante.

• Nu am împărţit chiar egal, primele 2 părţi au fost mai mari.

• Apăsaţi aluatul cu mâna, apoi întindeţi cu sucitorul, întorcând câte un sfert de cerc pentru a căpăta formă rotundă. Îndoiţi cercul de aluat şi îl puneţi în tava unsă puţin sau înfăinată, desfăcând aluatul şi aranjându-l frumos.Pentru pizza cu margine groasă îndoiţi puţin în formă de torsadă. Nu înţepaţi cu furculiţa, lăsaţi să crească puţin aluatul înainte de a pune umplutura.

• Umplutura:

• 1. brânză de vaci+ brânză de oaie frământată în ce proporţie doriţi(cam 750 g în total). Am pus 3 gălbenuşuri şi 3 albuşuri spumă.

• 2. 3 cepe felii călite+ciuperci+salam(călite apoi la un loc). Am uns cu un sos de roşii picant, apoi am pus umplutura peste aluatul din tava dreptunghiulară.

• 3. Am întins aluatul rămas, l-am uns cu unt şi am presărat condimente şi puţină boia iute. Am făcut un rulou şi l-am tăiat, ieşind o "pizza trandafir". Asta am

copt-o ultima, după ce am uns-o cu ou bătut. Cu restul de ou bătut am uns plăcinta cu brânză când a fost aproape gata.

• Am pus în cuptor pe cea cu brânză prima, am făcut-o pe cea cu salam, când am terminat de aranjat am pus în cuptor şi le-am schimbat(sus/jos) să se coacă uniform.

• Pâinicile au aşteptat, dar a meritat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise