autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Paste si pizza

Pizza pas cu pas

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2012

Ingrediente
•1 kg de făină, •1-2 linguriţe de sare, •1 linguriţă de zahăr, •250 ml de lapte, •300 ml de apă, •2 linguri de ulei de măsline, •30 g de drojdie proaspătă, •umplutură după dorinţă

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

• Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de lapte călduţ şi se amestecă.În apa călduţă se dizolvă sarea, se pune şi uleiul şi se varsă făina toată odată.Se amestecă lent cu lingura de lemn, apoi cu mâna.
• Când aluatul e omogen, se răstornă pe masă şi se frământă întorcând aluatul spre mijloc şi apăsând. Aluatul se deşiră când apăsăm.
• Se pune aluatul în bol şi se lasă la dospit 15-20 minute, acoperit. Să fie cald în bucătărie(25 grade C). Se aprinde cuptorul la 240 grade.
• Când aluatul şi-a dublat aproape volumul, se frământă iar, apăsând cu palma până la o grosime cam de 2 cm. Se mai lasă iar la dospit 10-15 minute.
• Se împarte în 3 părţi şi se rotunjesc. Se pot face 3 pizza egale sau după dorinţa fiecăruia.
• Eu am făcut una mare în tavă rotundă cu diametrul de 34 cm, una dreptunghiulară(29 cm/41 cm) şi nişte pâinici picante.
• Nu am împărţit chiar egal, primele 2 părţi au fost mai mari.
• Apăsaţi aluatul cu mâna, apoi întindeţi cu sucitorul, întorcând câte un sfert de cerc pentru a căpăta formă rotundă. Îndoiţi cercul de aluat şi îl puneţi în tava unsă puţin sau înfăinată, desfăcând aluatul şi aranjându-l frumos.Pentru pizza cu margine groasă îndoiţi puţin în formă de torsadă. Nu înţepaţi cu furculiţa, lăsaţi să crească puţin aluatul înainte de a pune umplutura.
• Umplutura:
• 1. brânză de vaci+ brânză de oaie frământată în ce proporţie doriţi(cam 750 g în total). Am pus 3 gălbenuşuri şi 3 albuşuri spumă.
• 2. 3 cepe felii călite+ciuperci+salam(călite apoi la un loc). Am uns cu un sos de roşii picant, apoi am pus umplutura peste aluatul din tava dreptunghiulară.
• 3. Am întins aluatul rămas, l-am uns cu unt şi am presărat condimente şi puţină boia iute. Am făcut un rulou şi l-am tăiat, ieşind o "pizza trandafir". Asta am
copt-o ultima, după ce am uns-o cu ou bătut. Cu restul de ou bătut am uns plăcinta cu brânză când a fost aproape gata.
• Am pus în cuptor pe cea cu brânză prima, am făcut-o pe cea cu salam, când am terminat de aranjat am pus în cuptor şi le-am schimbat(sus/jos) să se coacă uniform.
• Pâinicile au aşteptat, dar a meritat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pas cu pas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Blatul de pizza se unge cu un mix facut din ketchup si condimente (cate putin din fiecare, pana va

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Taiem ciupercile felii si le sotam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si cu usturoiul intreg, pentru

22 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Denisa Ardelean , 17 noiembrie 2014

    foarte delikios

  • Fara foto

    Cosmina Holobut , 31 august 2013

    :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2012

    Am salvat-o!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 19 martie 2012

      Cand fac pizza, de multe ori ma straduiesc sa nu abuzez prea mult. Excelenta prezentare facuta de tine!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • •1 kg de făină
  • •1-2 linguriţe de sare
  • •1 linguriţă de zahăr
  • •250 ml de lapte
  • •300 ml de apă
  • •2 linguri de ulei de măsline
  • •30 g de drojdie proaspătă
  • •umplutură după dorinţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Am salvat-o!*****

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza casei