autor:

Laura S.

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza, pizza, pizza....

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
aluat:, - 400g faina alba de griu, - 1 pac drojdie uscata(7g), sau 20g proaspata, - 1 lc praf copt, - 1 lc zahar, - 1 lc sare, - 4ls ulei masline, - 220g apa calduta, , sos si umplutura, - 300g sos de rosii, - mezeluri, brinzeturi, legume...., - mirodenii(oregano, usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

lc-lingurita cafea/ceai
ls-lingura supa


Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna, se adaoga uleiul si apa si se framinta un aluat maleaabil care se puna la dospit ca 30 min.
Cu acest aluat se prelucreaza baza pizzei sub forma dorita si se mai lasa sa dospeasca in tava ca. 10-15 min. si se pune peste aluat ce ingrediente se doresc.
Se coace la 220°C pentru ca 12-15 min.
~~~~~~~~~~~
Eu am cumparat la sticla tomate pasate-\"bio\" cu un gust si o culoare \"excelente\".Am amestecat cu ceva oregano si sare si am folosit ca sos.

Pentru ca marginea pizzei sa fie mai gustoasa si sa arate optic mai bine, amestecati in ceva ulei de masline usturoi zdrobit cu putina sare si ungeti marginile pizzei, dupa ce acesta a fost scoasa din cuptor.

http://leckereien.blogspot.com/2010/02/pizza-pizzta-pizza.html#links
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza, pizza, pizza...." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza regala cu ou

Pizza regala cu ou

Preparare : cuptorul trebuie sa fie bine incins eu il pun pe maxim mereu la pizza sa se faca repede

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Laura S.

    Laura S. (Chef de cuisine):

    O reteta fff...buna! Pentru ca, contine praf de copt este reusita garnatata.Iar praful de copt face aluatul ceva mai crocant. Va doresc spor la preparat si savurat!

  • Laura S.

    Laura S. (Chef de cuisine):

    Este o reteta simpla dar \"BUNA\" o recomand cu placere mai departe.Ce se pune pe aluat este lasat la preferina si gustul fiecaruia. ATENTIE- calitatea produsului finit depinde in cea mai mare parte de calitatea ingredientelor. Cu cit mai naturale si mai proaspete , cu atit produsul final mai bun!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O bunatate, iar prezentarea este pe masura...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Apetisantaaaaaaa!!!!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    De cand am reteta aceasta de blat, doar pe asta o fac. E atat de pufoasa..... Multumesc pentru reteta surioaro !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Foarte frumoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      arata super!

    • Fara foto

      licu pop , 03 mai 2010

      Grozav,Grozav,Grozav!!! ador pizza mai ales facuta in casa

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Yam,yam, un deliciu...tare gustoasa...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Nemaipomenit de buna ! Am testat-o si este delicioasa ! Felicitari "surioaro"...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte buna si o prezentare foarte frumoasa.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      O ador...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Hmmm,ce bine arata...o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • - 400g faina alba de griu
  • - 1 pac drojdie uscata(7g)
  • sau 20g proaspata
  • - 1 lc praf copt
  • - 1 lc zahar
  • - 1 lc sare
  • - 4ls ulei masline
  • - 220g apa calduta
  • sos si umplutura
  • - 300g sos de rosii
  • - mezeluri
  • brinzeturi
  • legume....
  • - mirodenii(oregano
  • usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate, iar prezentarea este pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu cerneala de sepie si scoici