pizza siciliana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 250 de faina alba
  • 2 ling de ulei de masline
  • 10 ansoa
  • 125 gr mozzarella
  • 200 ml de sos de rosii
  • 50 g masline negre
  • sare si piper

Mod de preparare

se sfarama drojdia intr-o ceasca si se amesteca cu zaharul.se adauga 75 ml de apa calduta .se amesteca pana ce se dizolva drojdia.intr-un vas se pune faina si se face o gaura in centru pentru a turna drojdia.se amesteca bine.se acopera si se lasa 15 min la crescut.se adauga sare,ulei,75 ml de apa calduta si se face aluatul fin si elastic.se presara aluatul cu faina se acopera si se mai lasa 45 min la dospit.se incalzeste cuptorul la 180 grade .se intinde bine aluatul in 2 forme rotunde si se unge cu ulei.deasupra aluatului se pune sosul de rosii,ansoa,maslinele si mozzarella.se presare sare si piper si se baga la cuptor timp de 20 min in partea joasa a cuptorului.pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise