Pizza simpla cu blat aromat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie
  • 20 g ulei
  • 150-200 ml lapte
  • un praf de sare
  • cimbru, oregano, chimen ( cate un varf de lingurita din fiecare)
  • 4 felii salam sasesc
  • 250 g cascaval
  • 5 linguri pasta de rosii de casa

Mod de preparare

Blatul: se amesteca faina, sarea si drojdia. Peste aceata parte uscata se pune cimbru, oregano si chimen. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam pana obtinem un aluat bun. Spre finalul framantatului picam si uleiul si omogenizam. Lasam blatul la dospit cca 30 min. la loc cald. Cand este gata intindem cu mana aluatul pana obtinem o foaie buna. Intr-o tava asezam foaie de copt. Asezam aluatul in tava.

Punem pasta de rosii, feliile de salam si punem tava in cuptorul preincalzit pentru 7-8 minute. Scoatem tava, adaugam cascavalul taiat feliute. Deasupra se pune chimen. Se da cuptor pentru alte 15 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure