Pregatim blatul: drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta in care am pus zaharul. Amestecam pana drojdia este dizolvata. Faina o cernem intr-un vas mare peste care punem si sarea si amestecam bine si punem si drojdia. Amestecam bine din nou si mai adaugam apa calda pana ce aluatul incepe sa se lege,iar la urma punem uleiul. Framantam bine, vreo 5 min, si lasam la crescut o ora.
Pregatim sosul de rosii: ceapa o taiem pestisori si o distuim cu ulei si apa si sare. Separat intr-un castron punem lg de faina si amestecam cu putin bulion pana dispar toate cocoloasele si punem restu de bulion si condimentele. Punem sosul peste ceapa si mai lasam sa fiarba inca 10 min.
Dupa o ora impartim blatul in doua parti, si luam o bucata, o mai framantam umpic si il intindem cu sucitorul, il punem intr-o tava unsa cu ulei. Ungem blatul cu sosul de rosii, punem ciupercile scurse de zeama, presaram mazarea si porumbul, punem mozarela si feliile de rosii taiata, in prealabil.
Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pt 20 de min.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii