Pregatim blatul: drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta in care am pus zaharul. Amestecam pana drojdia este dizolvata. Faina o cernem intr-un vas mare peste care punem si sarea si amestecam bine si punem si drojdia. Amestecam bine din nou si mai adaugam apa calda pana ce aluatul incepe sa se lege,iar la urma punem uleiul. Framantam bine, vreo 5 min, si lasam la crescut o ora.
Pregatim sosul de rosii: ceapa o taiem pestisori si o distuim cu ulei si apa si sare. Separat intr-un castron punem lg de faina si amestecam cu putin bulion pana dispar toate cocoloasele si punem restu de bulion si condimentele. Punem sosul peste ceapa si mai lasam sa fiarba inca 10 min.
Dupa o ora impartim blatul in doua parti, si luam o bucata, o mai framantam umpic si il intindem cu sucitorul, il punem intr-o tava unsa cu ulei. Ungem blatul cu sosul de rosii, punem ciupercile scurse de zeama, presaram mazarea si porumbul, punem mozarela si feliile de rosii taiata, in prealabil.
Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pt 20 de min.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii