autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Pizza vegetariana à la Veneţia

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru aluat, -300 grame faina, -60 ml ulei, -200 ml lapte, -15 grame drojdie de bere instantanee, -1 lingurita de sare, Umplutura, -4 ardei verzi copti si curatati de coaja, -2 rosii mari, -2 vinete de marime medie, -4 dovlecei zucchini, -250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate, -100 grame masline negre feliate, -2 lingurite za’atar, -1 lingurita sare, -1/2 lingurita piper proaspat macinat, -3 linguri ulei de masline, -cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca.
Se lasa sa creasca cel putin o ora.
Se framanta din nou si se imparte in doua.
Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.
Umplutura
Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja.
Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa.
Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime.
Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se procedeaza la fel cu vinetele feliate.
Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Se aseaza pe blatul de pizza concentric ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii.
Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale si se presara cu maslinele ,sarea ,piperul si za’atarul.
Se rade cascavalul deasupra rosiilor.
Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie.
Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.
Pofta buna!
Este o reteta de pizza pe care am mancat-o la Veneţia; la decor m-am inspirit de o pizza pe care am mancat-o la Milano si care mi s-a parut foarte de efect presarata cu rucola si varza rosie.
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana à la Veneţia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza la

Pizza la "fund de lemn"

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

4 voturi    1 comentariu
50 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se dizolva drojdia de bere si zaharul in 2-3 linguri de apa calduta.Se toarna intr-o adincitura facuta

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Foarte tentantã!!! imi place mult si prezentarea deosebitã :)

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    Grozava reteta! Felicitari!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Multumesc Mimi, Luana si Mihai! Draga Lia as vrea sa am timp sa decorez mancarurile atat de frumos ca si tine.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Imi place pizza vegetariana, e preferata mea, yumi,yumi.*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Si mie imi place combinatia de zarzavat dar mai adaug si o bucatica de salam sau sunculita afumata,dar chestia cu ardeii prajiti nu am incercat,asa ca votata si salvata pentru ca mi se pare o reteta tare interesanta!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Din cate vad i-ti place pizza!! Ai si rabdare. Eu sincer prefer sa cumpar una cand mie pofta asta e ,nu am rabdare si nici nu mancam prea des!!! insa parca, parca as incerca varianta asta ca i-mi face cu ochiul!!!:))))

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Ador pizza vegetariana.Felicitari Mihaela*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Foarte buna pizza ta si frumoasa prezentare. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

12 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -300 grame faina
  • -60 ml ulei
  • -200 ml lapte
  • -15 grame drojdie de bere instantanee
  • -1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • -4 ardei verzi copti si curatati de coaja
  • -2 rosii mari
  • -2 vinete de marime medie
  • -4 dovlecei zucchini
  • -250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate
  • -100 grame masline negre feliate
  • -2 lingurite za’atar
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -3 linguri ulei de masline
  • -cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte tentantã!!! imi place mult si prezentarea deosebitã :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Macaroane simple