Se prepară un aluat din ulei, apă, sare şi făină, care se frământă mai mult moale decât tare. Se lasă 10-15 min pe planşetă acoperit cu un şervet. Se întinde apoi o foaie ceva mai subţire decât un creion, se unge cu pensula cu untură (unt) încălzită şi se împătureşte în trei pe latul foii. Din nou se unge cu untură, acum împăturind în trei pe lungul foii. Se lasă 10 min la rece. Se întinde iar foaia şi se repetă operaţia de ungere şi împăturire, de data aceasta împăturind întâi în trei pe lungul foii şi apoi pe latul ei. După ce a stat 10 min la rece, se întnde o foaie ceva mai subţire decât un creion şi se taie în pătrate cu latura de 7-8 cm. Se pune o linguriţă de umplutură. Se acoperă un colţ cu colţul opus, astfel încât să se obţină un triunghi.
Umplutura
Se prăjeşte ceapa tăiată mărunt în două linguri de untură, până începe să se îngălbenească. Se adaugă carnea dată prin maşina de tocat, sarea şi piperul râşnit. Se căleşte puţin.
Plăcinţelele se pot prăji în untură sau se pot coace la cuptor. Se pot servi şi la supă.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii