Plăcinţele prăjite

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaie
  • -3 linguri ulei
  • -1 pahar apă călduţă
  • -500g făină
  • -2 linguri untură sau unt
  • -sare
  • Umplutura din carne
  • -500g carne macră
  • -500g ceapă
  • -2 linguri de untură sau unt
  • -sare, piper râşnit, după gust

Mod de preparare

Se prepară un aluat din ulei, apă, sare şi făină, care se frământă mai mult moale decât tare. Se lasă 10-15 min pe planşetă acoperit cu un şervet. Se întinde apoi o foaie ceva mai subţire decât un creion, se unge cu pensula cu untură (unt) încălzită şi se împătureşte în trei pe latul foii. Din nou se unge cu untură, acum împăturind în trei pe lungul foii. Se lasă 10 min la rece. Se întinde iar foaia şi se repetă operaţia de ungere şi împăturire, de data aceasta împăturind întâi în trei pe lungul foii şi apoi pe latul ei. După ce a stat 10 min la rece, se întnde o foaie ceva mai subţire decât un creion şi se taie în pătrate cu latura de 7-8 cm. Se pune o linguriţă de umplutură. Se acoperă un colţ cu colţul opus, astfel încât să se obţină un triunghi.

Umplutura

Se prăjeşte ceapa tăiată mărunt în două linguri de untură, până începe să se îngălbenească. Se adaugă carnea dată prin maşina de tocat, sarea şi piperul râşnit. Se căleşte puţin.

Plăcinţelele se pot prăji în untură sau se pot coace la cuptor. Se pot servi şi la supă.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise