autor:

mariana scarlat

» » Aluaturi si Foietaje

Plăcinţele prăjite

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foaie, -3 linguri ulei, -1 pahar apă călduţă, -500g făină, -2 linguri untură sau unt, -sare, Umplutura din carne, -500g carne macră, -500g ceapă, -2 linguri de untură sau unt, -sare, piper râşnit, după gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepară un aluat din ulei, apă, sare şi făină, care se frământă mai mult moale decât tare. Se lasă 10-15 min pe planşetă acoperit cu un şervet. Se întinde apoi o foaie ceva mai subţire decât un creion, se unge cu pensula cu untură (unt) încălzită şi se împătureşte în trei pe latul foii. Din nou se unge cu untură, acum împăturind în trei pe lungul foii. Se lasă 10 min la rece. Se întinde iar foaia şi se repetă operaţia de ungere şi împăturire, de data aceasta împăturind întâi în trei pe lungul foii şi apoi pe latul ei. După ce a stat 10 min la rece, se întnde o foaie ceva mai subţire decât un creion şi se taie în pătrate cu latura de 7-8 cm. Se pune o linguriţă de umplutură. Se acoperă un colţ cu colţul opus, astfel încât să se obţină un triunghi.
Umplutura
Se prăjeşte ceapa tăiată mărunt în două linguri de untură, până începe să se îngălbenească. Se adaugă carnea dată prin maşina de tocat, sarea şi piperul râşnit. Se căleşte puţin.
Plăcinţelele se pot prăji în untură sau se pot coace la cuptor. Se pot servi şi la supă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinţele prăjite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Plăcinţele prăjite umplute cu varză

Plăcinţele prăjite umplute cu varză

Drojdia , zaharul si cca 50 ml de apa (din cantitatea totala de apa calduta) se amesteca si se lasa

18 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de post
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie
  • -3 linguri ulei
  • -1 pahar apă călduţă
  • -500g făină
  • -2 linguri untură sau unt
  • -sare
  • Umplutura din carne
  • -500g carne macră
  • -500g ceapă
  • -2 linguri de untură sau unt
  • -sare
  • piper râşnit
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe