autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
un crap intreg,bucati sau file de crap, 7-8 rosii, suc de rosii, 4-5 4ardei gras, 4 cepe, 3-4 catei de usturoi, eu pun si patrunjel mai mult, un pahar vin alb, lamaie, sare,piper,cimbru,tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

160 voturi

Mod de preparare

Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap taraneasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 47 comentarii

  • maria , 24 iunie 2017

    sper sa fie gustoasa

  • mariaiancu3@yahoo.com , 25 martie 2017

    O BUNATATEEEEEEEE !!!!! Abia astept s-o prepar si eu !!! Multumesc frumos pt ajutor !!!

  • Rondolean Aurelia , 19 noiembrie 2015

    Foarte bună plachia!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

      Va multumesc mult...

    • Patranoiu Bita , 17 octombrie 2014

      intradevar ca la mama acasa!!

    • Viorel Marculescu , 06 octombrie 2014

      BUN,BUN!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2014

      spor la treaba si pofta buna... multumesc mult...

    • Stefan Craciunescu , 01 iulie 2014

      o sa incerc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 mai 2014

      multumesc mult...

    • Vaidianu Gabriel , 21 mai 2014

      Incercati!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2014

      Multumim mult...

    • Olteanu Tatiana , 02 martie 2014

      intradevar ca la mama acasa!!

    • Virlan Marusik , 02 martie 2014

      intradevar ca la mama acasa!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2013

      O sa va placa cu sigurantaadauga un comentariu...

    • Marin Dumitru , 07 decembrie 2013

      Am inghitit .....

    • gheo , 30 august 2013

      vreau mai multe amanunte

    • Mihaela Meleru , 05 august 2013

      o reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      O sa-ti placa in mod sigur...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Am o reteta , copiata de la Alexandru Arsinel, se apropie si a ta f. mult de ea. O voi incerca, sa stii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Iti multumesc si sper din tot sufletul sa iti placa...

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Ce bine arata ....................am salvat reteta trebuie sa o fac si eu .Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      Multumesc...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      arata bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      Multumesc mult...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

      Buna plachia de peste si eu fac in genul acesta. Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Multumesc mult ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Un adevarat festin culinar.Felicitari Valentina !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Foarte buna.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Felicitari! Imi place mult reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Multumesc si ma bucur ca va place...

    • nusi (Maestru bucatar) , 31 octombrie 2009

      felicitari! am pregatit din cod(cod am avut in frigider) e super. am sa fac de mai multe ori

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc mult...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      foarte buna,facuta cu ingrediente naturale,merita .felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Mama ce bun trebuie sa fie...si eu am sa fac cat de urgent....!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Iubesc acest mod de preparare al crapului,mai ales ca este o reteta de la origini.Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Multumesc tuturor pentru comentariile postate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Sanatos si gustos.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Fain.Felicitari!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Super tare ..crapul e pestele cel mai bun inabusit cu o crusta crocanta finuta ..imi place reteta ta ..felicitarile mele!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      E foarte bun, desi ma asteptam si la orez (in zona mea plachie i se spune si la pilaf). Felicitari! L-am salvat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Felicitari! Dietetic si bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Cu placere.E o reteta sanatoasa si se pregateste usor.

    • olivia_86 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      E super receta, de obicei gatesc pestele mai mult prajit, dar voi incerca sa-l fac si altfel....multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Va multumesc mult ,sunteti o draguta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Prezentarea este foarte frumoasa,felicitari si 10.Eu sunt o mare fana a pestelui,cu asta m-ai dat gata.Felicitari,pentru ca le meriti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

160 voturi

Ingrediente

  • un crap intreg,bucati sau file de crap
  • 7-8 rosii
  • suc de rosii
  • 4-5 4ardei gras
  • 4 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • eu pun si patrunjel mai mult
  • un pahar vin alb
  • lamaie
  • sare,piper,cimbru,tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

maria

sper sa fie gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Minirulouri cu baby corn la gratar