autor:

LALY

» » Mancaruri cu peste

Plachie de novac

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Ingrediente
3 medalioane de novac, 6 rosii sau 500 gr, 6 cepe potrivite, 200 ml suc de rosii, 200 ml vin alb, 100 ml ulei, 100 gr faina, 2 ardei grasi rosii, patrunjel verde, sare,, 3 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Curatam,spalam si taiem julienne ceapa si ardeii.Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine.Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.Saram si piperam rondelele de peste,apoi le tavalim prin faina.Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Scoatem pestele si il punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei. Spalam rosiile,le curatam si le taiem pe jumatate,apoi jumatatile in feliute subtiri.Intr-un vas de sticla termorezistent punem 1/3 din ceapa calita,3 rosii taiate,jumatate din sucul de rosii iar deasupra rondelele de peste.Adaugam restul de ceapa,rosiile,sucul si vinul.Potrivim de sare,adaugam in vas si foile de dafin.Dam la cuptor circa 35-40 de minute.Servim plachia calda presarata cu patrunjel proaspat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de novac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius picant la gratar

File de pangasius picant la gratar

Se condimenteaza fileurile de peste cu o marinata preparata din toate condimentele si zeama de la

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
CARAS PRAJIT

CARAS PRAJIT

Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2013

    Dragii mei va multulesc tare mult pentru aprecieri.Ma bucur sa vad ca v-a placut celor care ati preparat.Bucataria nu este o stiinta exacta,asa ca cine doreste poate adauga sau poate scoate ceva din reteta.Va pup dulce pe toti.

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 07 decembrie 2013

    Este un peste din familia FITOFAG , adica peste chinezesc , mancator de verdeata....Nu tocmai de lauda , dar merge ...

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 07 decembrie 2013

    Asta este reteta adevarata. Asa se face o plachie de peste . Felicitari !!!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

      Iulica,mersi frumos,ma bucur ca ai aflat.Pupici.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

      Vali se poate face si cu rondele de crap,sau orice alt peste.Eu novac am avut.

    • Fara foto

      Iulica Cojocaru , 05 noiembrie 2013

      bun si gustos....am preparat si io,dar nu am stiu ca asa se numeste...

    • Fara foto

      Vali Elisa , 05 noiembrie 2013

      bun! ma gandeam ce este novacul, acum am vazut ca defapt este vorba de un peste.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Este intradevar foarte buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Cred ca e buna plachia de novac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 medalioane de novac
  • 6 rosii sau 500 gr
  • 6 cepe potrivite
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 2 ardei grasi rosii
  • patrunjel verde
  • sare,
  • 3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Dragii mei va multulesc tare mult pentru aprecieri.Ma bucur sa vad ca v-a placut celor care ati preparat.Bucataria nu este o stiinta exacta,asa ca cine doreste poate adauga sau poate scoate ceva din reteta.Va pup dulce pe toti.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Dorada umpluta pe pat de legume