autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Plachie de peste

Autor: Carmen Enache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen Enache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
un peste dupa preferinta, eu am gatit crap, in jur la 1,5-2 kg., 3-4 cepe, 2-3 ardei grasi de culori diferite, o legatura de usturoi verde, suc de rosii sau pasta de tomate, 2-3 rosii, o legatura de patrunjel verde, condimente, ulei de masline.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

19 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala bine pestele, se condimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline, iar apoi se aseaza intr-o tava potrivita ca marime.

Se taie marunt ceapa, ardeii grasi si se pun intr-o tigaie la calit in ulei de masline.Apoi se va pune si usturoiul taiat foarte marunt, se mai lasa putin sa se inabuse cu o ceasca de apa, dupa care se adauga sucul de rosii si rosiile tocate. Dupa aproximativ 20-30 min.,se pun toate aceste legume peste pestele din tava. Se decoreaza cu felii de rosii si se pune la cuptor pt. circa 20 min. acoperit cu o folie de aluminiu. Dupa ce se scoate folia, se mai lasa 5-10 min.pentru a se rumeni usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Pestele spalat, portionat, pudrat cu sare, trecut prin faina se prajeste cate 1-2 min pe fiecare

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • carmencita

    carmencita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    fff buna reteta, nu am putut rezista si am incercat-o imediat. bravo

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Apetisanta reteta...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Foarte bine arata...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Asa pregatesc si eu plachia de peste.Imi place f.mult. In general, pregatesc plachie din peste mare. Felicitari!Arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

19 voturi

Ingrediente

  • un peste dupa preferinta
  • eu am gatit crap
  • in jur la 1,5-2 kg.
  • 3-4 cepe
  • 2-3 ardei grasi de culori diferite
  • o legatura de usturoi verde
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • 2-3 rosii
  • o legatura de patrunjel verde
  • condimente
  • ulei de masline.

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen Enache
ciuperci umplute

ciuperci umplute

Se rup cotoarele ciupercilor si se taie cuburi mici, apoi se taie la fel si rosiile si se amesteca

7 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele se spala bine si se sareaza din timp, e bine sa-l lasam asa cateva ore. Recomand coacerea

26 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu peste

carmencita (Chef de cuisine)

fff buna reteta, nu am putut rezista si am incercat-o imediat. bravo

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare