Ingrediente
un peste dupa preferinta, eu am gatit crap, in jur la 1,5-2 kg., 3-4 cepe, 2-3 ardei grasi de culori diferite, o legatura de usturoi verde, suc de rosii sau pasta de tomate, 2-3 rosii, o legatura de patrunjel verde, condimente, ulei de masline.
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
21 voturi
Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeii grasi si se pun intr-o tigaie la calit in ulei de masline.Apoi se va pune si usturoiul taiat foarte marunt, se mai lasa putin sa se inabuse cu o ceasca de apa, dupa care se adauga sucul de rosii si rosiile tocate. Dupa aproximativ 20-30 min.,se pun toate aceste legume peste pestele din tava. Se decoreaza cu felii de rosii si se pune la cuptor pt. circa 20 min. acoperit cu o folie de aluminiu. Dupa ce se scoate folia, se mai lasa 5-10 min.pentru a se rumeni usor.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Asa pregatesc si eu plachia de peste.Imi place f.mult. In general, pregatesc plachie din peste mare. Felicitari!Arata bine.