autor:

Maria Namoloiu

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta alsaciana

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Blat de pizza: 400g faina, 4 linguri de ulei, 250ml apa, 1 lingurita de sare, 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata), , Umplutura: 300g smantana (creme double), 5 cepe mijlocii, 200g costita, vegeta, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poate amesteca cu frisca - cam 200 si 100ml) se intinde peste blat. Ceapa se taie pestisori, costita se taie cubulete sau feliute subtiri. Ceapa si costita se pun peste smantana. Se presara vegeta si piper si se coace in cuptorul preincalzit la maxim la nivelul de sus 15-20 de minute. Se poate servi si a doua zi incalzita in cuptorul cu microunde - e la fel de buna ca proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta alsaciana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Ana , 18 aprilie 2010

    Nu este pizza deloc. Este celebra tarte flambee. Nu are deloc compozitie de pizza. Blatul este foarte subtire, in nici un caz nu e blat de pizza. Nimeni nu a numit-o vreodata placinta sau pizza ci doar tarta flambata. Compozitia este respectata foarte bine.

  • Fara foto

    Anodin , 20 martie 2010

    da de ce nu zici ca e pita...pardon pizza..:-s ca asa arata..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Este foarte aratoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Blat de pizza: 400g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 250ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata)
  • Umplutura: 300g smantana (creme double)
  • 5 cepe mijlocii
  • 200g costita
  • vegeta
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

32 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle de secara