autor:

Maria Namoloiu

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta alsaciana

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Blat de pizza: 400g faina, 4 linguri de ulei, 250ml apa, 1 lingurita de sare, 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata), , Umplutura: 300g smantana (creme double), 5 cepe mijlocii, 200g costita, vegeta, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poate amesteca cu frisca - cam 200 si 100ml) se intinde peste blat. Ceapa se taie pestisori, costita se taie cubulete sau feliute subtiri. Ceapa si costita se pun peste smantana. Se presara vegeta si piper si se coace in cuptorul preincalzit la maxim la nivelul de sus 15-20 de minute. Se poate servi si a doua zi incalzita in cuptorul cu microunde - e la fel de buna ca proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta alsaciana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine impletita - colac - cu lapte

Paine impletita - colac - cu lapte

Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta).

6 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Foietajul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei. Intre timp curatam merele

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Ana , 18 aprilie 2010

    Nu este pizza deloc. Este celebra tarte flambee. Nu are deloc compozitie de pizza. Blatul este foarte subtire, in nici un caz nu e blat de pizza. Nimeni nu a numit-o vreodata placinta sau pizza ci doar tarta flambata. Compozitia este respectata foarte bine.

  • Fara foto

    Anodin , 20 martie 2010

    da de ce nu zici ca e pita...pardon pizza..:-s ca asa arata..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Este foarte aratoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Blat de pizza: 400g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 250ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata)
  • Umplutura: 300g smantana (creme double)
  • 5 cepe mijlocii
  • 200g costita
  • vegeta
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj cu susan