autor:

Ioana capsunica

» » Prajituri

Placinta americana cu branza dulce

Autor: Ioana capsunica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 09 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana capsunica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 09 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 400gr faina, 200gr unt, 4 linguri apa rece, 1 lingurita zahar, 1 varf de lingurita sare, Umplutara:, 500gr branza vaci dulce, 100gr stafide, 5 linguri zahar, 1 ou, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie, esenta vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

1.Pentru a face aluatul se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul (cat mai rece posibil) si se amesteca treptat cu o furculita pentru a pasa untul. Se adauga apa rece, treptat cate o lingura, pentru a nu topi untul.
2.Aluatul se imparte in doua parti, una se intinde si se pune in tava, iar cealalta se intinde, se taie fasii lungi, ea urmeaza a fi impletita pentru aspect.
3.Pentru umplutura se bate oul, se adauga zaharul, esenta de vanilie, branza, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Se omogenizeaza.
4.Se aseaza umplutura peste prima foaie in tava si se impletesc fasiile deasupra si se ung cu ou batut.
5.Se pune tava in cuptorul preincalzit la 170 grade si se lasa 1h. La sfarsit se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Choix a la creme

Choix a la creme

Preparare aluat choix a la creme: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Onita Avram , 15 mai 2015

    Nu ati mentionat ce se pune pentru a creste aluatul, banuiesc ca are nevoie de drojdie sau alceva pentru a creste...

  • Fara foto

    Liliana Iordache , 23 februarie 2015

    am facuto aseara e super buna...

  • Fara foto

    Curcan Florin Si Stratica , 04 decembrie 2014

    da am s o incerc

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 24 octombrie 2014

      Daca vi se pare un chin ca sa impletiti , puneti fasiile de coca pe un sens , ungeti aceste fasii cu ou putin batut apoi asezati celelalte fasii ca sa va iasa gratarul fara impletitura . Oul lipeste .Puteti pune aceasta umplutura si intr-o coca ca de cozonac . fasiile le puteti face cat de inguste vreti.

    • Fara foto

      Ana Copilu , 22 octombrie 2014

      cum se fac impletiturile?!!!!!!!!!!!!!??????????????

    • Fara foto

      Aneta Roscaneanu , 22 octombrie 2014

      Cum se fac inpletiturile

    • Fara foto

      anita , 22 octombrie 2014

      Cum se fac inpletiturile

    • Fara foto

      Elena , 22 octombrie 2014

      arata f bn, doar ca eu as fi uns "grilajul" cu ou sa luceasca.

    • Fara foto

      Victorita Iordache , 26 septembrie 2014

      da! cred ca se merita incercata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      O minunatie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte frumoasa! Felicitari si toate stelutele, am salvat reteta.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Multumesc mult pentru incurajarile voastre!!! Sper sa incercati reteta si sa va placa!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Am sa incerc cat de curand,e usor de facut si este delicioasa! stelute!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Mi-a placut mult,reteta ta.Prezentarea e de nota 10;ai,de la mine 5 stelute !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Arata foarte bine si cred ca este la fel de delicioasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Tare bine mai arata...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Un deliciu...ai votul meu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Arata tare frumos,si cred ca este si tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de lingurita sare
  • Umplutara:
  • 500gr branza vaci dulce
  • 100gr stafide
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana capsunica
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos

53 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa crema de dovlecei cu susan

Supa crema de dovlecei cu susan

1.Dovleceii se spala si se curata (eu prefer sa nu ii curat ca se pierde din vitamine), se taie bucati

21 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume
Guacamole - sos mexican de avocado

Guacamole - sos mexican de avocado

1 Legumele se spala. 2.Rosiile se curata de coaja, cel mai usor prin a le opari. Apoi, le taiem

53 voturi    19 comentarii
15 min
Sosuri

anita

Cum se fac inpletiturile

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuca si crema de cacao