autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta casei

Autor: ioana vaduva (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana vaduva (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Ptr.aluat: 1 pachet margarina, 4 linguri de ulei, 5 linguri de apa, 1 plic drojdie uscata, cca.400-450 gr. faina., Umpluturi:branza de vaci,mere sau carne., Ptr. umplutura de branza: 1,5 kg.branza dulce de vaci, 200 gr.stafide, zahar vanilat, 6-7 oua, putina sare, esenta rom, zahar si zahar vanilat dupa gust. Stafidele, inainte de a fi folosite se tin la inmuiat intr-un sirop obtinut din zahar si apa calda cel putin 1/2 h., Ptr. umplutura de mere: 1,5 kg. mere fara coaja, rase si calite cu zahar dupa gust. Dupa racire se adauga praf de scortisoara ., Ptr. umplutura de carne: 1-1,5 kg.carne slaba tocata, 2-3 cepe mari, sare, piper, cimbru, nucsoara, dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine sticloasa, se adauga carnea si se lasa la inabusit impreuna cu carnea cam 1/2 h. Se adauga din cand in cand putina apa calda, se adauga mirodeniile dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas(castron) de cca 2 l, margarina, tinuta la temperatura camerei se taie cubulete,se adauga uleiul, apa si pliculetul de drojdie.Se asteapta putin pana se dizolva drojdia si se amesteca cu mana ingredientele. Apoi, treptat se adauga faina si se framanta pana la inglobarea totala a acesteia. In cazul in care aluatul se mai prinde de mana la framantat,se mai poate adauga putina faina. Aluatul trebuie sa fie elastic. Vasul in care se afla aluatul se tine la frigider 1 h.
Din acest aluat vor rezulta 2 tavi rotunde de tarta, cu marginile ondulate si diametrul de 30-35 cm.
Tavile se ung cu ulei sau margarina si se pudreaza cu faina.
Aluatul se imparte in 4 parti, 2 parti mai mari ptr. imbracatul tavilor si 2 mai mici ptr. partea de deasupra.
Se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intai partea mai mare care va imbraca tava, se preseaza bine cu mana, se adauga umplutura dorita si se adauga deasupra cea de a 2 parte de aluat.Surplusul de aluat se indeparteaza, iar marginea ramasa se rasfrange peste foaia de deasupra. Se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se pune in cuptorul incalzit, la foc potrivit timp de aprox. 1h. Dupa coacere, placinta cu mere sau cea cu branza se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tarta rustica cu prune

Tarta rustica cu prune

Inca de cand au aparut prunele le-am dat tarcoale, cautand reteta perfecta. Am tot ales pana am cules...

4 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ptr.aluat: 1 pachet margarina
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • cca.400-450 gr. faina.
  • Umpluturi:branza de vaci,mere sau carne.
  • Ptr. umplutura de branza: 1,5 kg.branza dulce de vaci
  • 200 gr.stafide
  • zahar vanilat
  • 6-7 oua
  • putina sare
  • esenta rom
  • zahar si zahar vanilat dupa gust. Stafidele
  • inainte de a fi folosite se tin la inmuiat intr-un sirop obtinut din zahar si apa calda cel putin 1/2 h.
  • Ptr. umplutura de mere: 1,5 kg. mere fara coaja
  • rase si calite cu zahar dupa gust. Dupa racire se adauga praf de scortisoara .
  • Ptr. umplutura de carne: 1-1,5 kg.carne slaba tocata
  • 2-3 cepe mari
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucsoara
  • dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine sticloasa
  • se adauga carnea si se lasa la inabusit impreuna cu carnea cam 1/2 h. Se adauga din cand in cand putina apa calda
  • se adauga mirodeniile dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos