autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta casei

Autor: ioana vaduva (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana vaduva (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Ptr.aluat: 1 pachet margarina, 4 linguri de ulei, 5 linguri de apa, 1 plic drojdie uscata, cca.400-450 gr. faina., Umpluturi:branza de vaci,mere sau carne., Ptr. umplutura de branza: 1,5 kg.branza dulce de vaci, 200 gr.stafide, zahar vanilat, 6-7 oua, putina sare, esenta rom, zahar si zahar vanilat dupa gust. Stafidele, inainte de a fi folosite se tin la inmuiat intr-un sirop obtinut din zahar si apa calda cel putin 1/2 h., Ptr. umplutura de mere: 1,5 kg. mere fara coaja, rase si calite cu zahar dupa gust. Dupa racire se adauga praf de scortisoara ., Ptr. umplutura de carne: 1-1,5 kg.carne slaba tocata, 2-3 cepe mari, sare, piper, cimbru, nucsoara, dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine sticloasa, se adauga carnea si se lasa la inabusit impreuna cu carnea cam 1/2 h. Se adauga din cand in cand putina apa calda, se adauga mirodeniile dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas(castron) de cca 2 l, margarina, tinuta la temperatura camerei se taie cubulete,se adauga uleiul, apa si pliculetul de drojdie.Se asteapta putin pana se dizolva drojdia si se amesteca cu mana ingredientele. Apoi, treptat se adauga faina si se framanta pana la inglobarea totala a acesteia. In cazul in care aluatul se mai prinde de mana la framantat,se mai poate adauga putina faina. Aluatul trebuie sa fie elastic. Vasul in care se afla aluatul se tine la frigider 1 h.
Din acest aluat vor rezulta 2 tavi rotunde de tarta, cu marginile ondulate si diametrul de 30-35 cm.
Tavile se ung cu ulei sau margarina si se pudreaza cu faina.
Aluatul se imparte in 4 parti, 2 parti mai mari ptr. imbracatul tavilor si 2 mai mici ptr. partea de deasupra.
Se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intai partea mai mare care va imbraca tava, se preseaza bine cu mana, se adauga umplutura dorita si se adauga deasupra cea de a 2 parte de aluat.Surplusul de aluat se indeparteaza, iar marginea ramasa se rasfrange peste foaia de deasupra. Se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se pune in cuptorul incalzit, la foc potrivit timp de aprox. 1h. Dupa coacere, placinta cu mere sau cea cu branza se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Albusurile,separate de galbenusuri,se bat.Cind incep sa se intareasca,se pune zaharul,incetul cu

16 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

164 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ptr.aluat: 1 pachet margarina
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • cca.400-450 gr. faina.
  • Umpluturi:branza de vaci,mere sau carne.
  • Ptr. umplutura de branza: 1,5 kg.branza dulce de vaci
  • 200 gr.stafide
  • zahar vanilat
  • 6-7 oua
  • putina sare
  • esenta rom
  • zahar si zahar vanilat dupa gust. Stafidele
  • inainte de a fi folosite se tin la inmuiat intr-un sirop obtinut din zahar si apa calda cel putin 1/2 h.
  • Ptr. umplutura de mere: 1,5 kg. mere fara coaja
  • rase si calite cu zahar dupa gust. Dupa racire se adauga praf de scortisoara .
  • Ptr. umplutura de carne: 1-1,5 kg.carne slaba tocata
  • 2-3 cepe mari
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucsoara
  • dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine sticloasa
  • se adauga carnea si se lasa la inabusit impreuna cu carnea cam 1/2 h. Se adauga din cand in cand putina apa calda
  • se adauga mirodeniile dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
cubulete insiropate cu cocos