Placinta casei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr.aluat: 1 pachet margarina, 4 linguri de ulei, 5 linguri de apa, 1 plic drojdie uscata, cca.400-450 gr. faina.
  • Umpluturi:branza de vaci,mere sau carne.
  • Ptr. umplutura de branza: 1,5 kg.branza dulce de vaci, 200 gr.stafide, zahar vanilat, 6-7 oua, putina sare , esenta rom, zahar si zahar vanilat dupa gust. Stafidele, inainte de a fi folosite se tin la inmuiat intr-un sirop obtinut din zahar si apa calda cel putin 1/2 h.
  • Ptr. umplutura de mere: 1,5 kg. mere fara coaja, rase si calite cu zahar dupa gust. Dupa racire se adauga praf de scortisoara .
  • Ptr. umplutura de carne: 1-1,5 kg.carne slaba tocata, 2-3 cepe mari, sare, piper, cimbru, nucsoara, dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine sticloasa, se adauga carnea si se lasa la inabusit impreuna cu carnea cam 1/2 h. Se adauga din cand in cand putina apa calda, se adauga mirodeniile dupa gust.

Mod de preparare

Intr-un vas(castron) de cca 2 l, margarina, tinuta la temperatura camerei se taie cubulete,se adauga uleiul, apa si pliculetul de drojdie.Se asteapta putin pana se dizolva drojdia si se amesteca cu mana ingredientele. Apoi, treptat se adauga faina si se framanta pana la inglobarea totala a acesteia. In cazul in care aluatul se mai prinde de mana la framantat,se mai poate adauga putina faina. Aluatul trebuie sa fie elastic. Vasul in care se afla aluatul se tine la frigider 1 h.

Din acest aluat vor rezulta 2 tavi rotunde de tarta, cu marginile ondulate si diametrul de 30-35 cm.

Tavile se ung cu ulei sau margarina si se pudreaza cu faina.

Aluatul se imparte in 4 parti, 2 parti mai mari ptr. imbracatul tavilor si 2 mai mici ptr. partea de deasupra.

Se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intai partea mai mare care va imbraca tava, se preseaza bine cu mana, se adauga umplutura dorita si se adauga deasupra cea de a 2 parte de aluat.Surplusul de aluat se indeparteaza, iar marginea ramasa se rasfrange peste foaia de deasupra. Se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se pune in cuptorul incalzit, la foc potrivit timp de aprox. 1h. Dupa coacere, placinta cu mere sau cea cu branza se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise