Pieptul de pui se spala.
Pieptul de pui se spala, se zvanta si se toaca la masina; ciupercile se curata de pielita, se spala, se scurg si apoi se feliaza; ceapa curatata se spala si apoi se taie julien, ardeiul si usturoiul se feliaza, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea mica, mararul si patrunjelul se toaca fin.
Se incinge intr-o tigaie, un strop de ulei, se calesc legumele proaspete, cand se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, amestecul congelat, peste care se adauga doua linguri de sos Worchester, fara ciuperci, acestea adaugandu-se la sfarsit, cand se calesc si se inmoaie bine legumele. Se sareaza, se condimenteaza cu ierburi aromatice de la Provence, cu un praf de piper (eu am ales piperul cu aroma de lamaie), se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade sucul lasat, apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.
Se curata cartofii si se taie cubulete mici care se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu margarina, galbenusurile si laptele amestecand bine, pana obtinem un piure fin care se amesteca cu jumatate din cantitea de parmezan (cascaval).
Se toarna amestecul calit, intr-o tavita, se intinde intr-un strat uniform, apoi se intinde un strat de piure si se presara deasupra restul de parmezan sau cascaval. Se da la cuptor cca.15 minute, pana capata o crusta aurie. Se portioneaza, dupa ce s-a racorit putin.
Pofta buna!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii