autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta ciobanului

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Ingrediente
1 piept dezosat de pui, tocat (sau in reteta originala 500 g carne de berbec), 100 g amestec de legume congelate, cca 1/2 kg ciuperci proaspete, 3-4 cepe rosii de apa, 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 bucata telina, 4-5 catei de usturoi, marar si patrunjel verde, un strop de ulei de masline, ierburi aromatice de la Provence, piper, sare, 2 linguri de sos Worchester, 2 galbenusuri, 500 g cartofi, 50 g unt sau margarina, 50 ml lapte, 150 g parmezan sau cascaval ras prin razatoarea mica

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se zvanta si se toaca la masina; ciupercile se curata de pielita, se spala, se scurg si apoi se feliaza; ceapa curatata se spala si apoi se taie julien, ardeiul si usturoiul se feliaza, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea mica, mararul si patrunjelul se toaca fin.

Se incinge intr-o tigaie, un strop de ulei, se calesc legumele proaspete, cand se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, amestecul congelat, peste care se adauga doua linguri de sos Worchester, fara ciuperci, acestea adaugandu-se la sfarsit, cand se calesc si se inmoaie bine legumele. Se sareaza, se condimenteaza cu ierburi aromatice de la Provence, cu un praf de piper (eu am ales piperul cu aroma de lamaie), se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade sucul lasat, apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.

Se curata cartofii si se taie cubulete mici care se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu margarina, galbenusurile si laptele amestecand bine, pana obtinem un piure fin care se amesteca cu jumatate din cantitea de parmezan (cascaval).

Se toarna amestecul calit, intr-o tavita, se intinde intr-un strat uniform, apoi se intinde un strat de piure si se presara deasupra restul de parmezan sau cascaval. Se da la cuptor cca.15 minute, pana capata o crusta aurie. Se portioneaza, dupa ce s-a racorit putin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

O masa copioasa, gatita in graba, cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar de efect. Asezati

4 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Se spala bine ciupercile si se scurg de apa. Se pun la calit la foc mic intr-o craticioara, in unt,

19 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept dezosat de pui
  • tocat (sau in reteta originala 500 g carne de berbec)
  • 100 g amestec de legume congelate
  • cca 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 3-4 cepe rosii de apa
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar si patrunjel verde
  • un strop de ulei de masline
  • ierburi aromatice de la Provence
  • piper
  • sare
  • 2 linguri de sos Worchester
  • 2 galbenusuri
  • 500 g cartofi
  • 50 g unt sau margarina
  • 50 ml lapte
  • 150 g parmezan sau cascaval ras prin razatoarea mica

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie