autor:

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
Pentru umplutura, 600 g telemea de oi sau vaca, -6-7 oua, , Pentru foi:, -50-70 g unt la temperatura camerei, -o cana de apa calduta cca 250 g, -drojdie cam un cubulet sau cat o nuca, -sare, -2 linguri ulei, -o lingura otet, -cca 500 g faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul.



Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.

Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.



Pentru foi procedam astfel:

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru.

Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi.



Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi.



In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara.

Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor.



Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.



La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire.



Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru umplutura
  • 600 g telemea de oi sau vaca
  • -6-7 oua
  • Pentru foi:
  • -50-70 g unt la temperatura camerei
  • -o cana de apa calduta cca 250 g
  • -drojdie cam un cubulet sau cat o nuca
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -o lingura otet
  • -cca 500 g faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cantucci cu migdale si cacao