autor:

Rodica_Georgescu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
2 foi de plăcintă proaspete, marimea tavii: 27x27cm, , 250 gr brânză proaspătă,, , 2 ouă,, , 2 linguri de zahăr,, , coajă rasă de lămâie și portocală,, , vanilie,, , un ou pentru uns.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând toate ingredientale. Se pune prima foaie în tavă, se adaugă umplutura, se pune a doua foaie. Se unge cu pensula cu ou bătut. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 gr timp de 30-40 min(depinde de cuptor)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, grisul, faina, stafidele si coaja de lamaie. Foile de placinta

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide

Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide

Mai intai am preparat umplutura,amestecand intr-un castron toate ingredientele apoi am inceput sa

38 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 04 mai 2015

    Multumesc, Maria!

  • Fara foto

    maria , 02 mai 2015

    foarte apetisanta

  • Fara foto

    Ursu Stefan , 01 mai 2015

    Rodica Georgescu

    • Fara foto

      Melania Tarnovetchi , 28 ianuarie 2015

      http://www.glamour.ro/health-love-sex/mind/100-de-lucruri-care-te-vor-face-fericita-1341359

    • Fara foto

      Melania Tarnovetchi , 28 ianuarie 2015

      Foarte

    • Fara foto

      Rodica Ion , 24 februarie 2014

      N-am facut am spus ca doar arata bine!

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 12 februarie 2014

      Buna seara Dna Mioara...imi cer scuze pentru nume.....multumesc..si eu ma bucur cand gasesc retete simple si bune...sa auzim de bine....<3

    • Fara foto

      Mioara Ioan , 12 februarie 2014

      D-na Rodica Georgescu, sunt IOAN nu Ion cum scrieti dvs. Poate ca aveti dreptate, oricum, va multumim pt reteta! Sunt idei, sunt retete simple, pana la urma, sunt multe gospodine in criza de timp si conteaza sa le dati cate o reteta buna si simpla!!

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 12 februarie 2014

      Mioara Ion si Rodica Demian: Tava are dimensiuni 27x27cm deci e cantitatea corecta din punctul meu de vedere iar branza proaspata folosita in reteta, nu "se topeste" si eu nu stiu nici-o branza care se topeste...zaharul si ouale sunt pe gustul fiecaruia,si nici nu se imprastie la taiere(dovada platoul) normal ca e foietaj...am scris foi de placinta proaspete......IDEEA ESTE RETETA... este foarte simpla si buna...

    • Fara foto

      Elena Boghiu , 11 februarie 2014

      imi fac si eu zilele astea,e buna de tot

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Multumesc mult pentru aprecieri...<3

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Margot :Cand am scris foi de placinta proaspete, m-am referit la foietaj nu la foile de placinta subtiri.Tava am scris are dimensiuni: 27x27cm se poate observa ca e mult mai mica decat cea obinuita de la aragaz dupa nr de bucati rezultate dupa taiere.IDEEA ESTE RETETA...este foarte simpla....si buna.....

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 11 februarie 2014

      Margot :Cand am scris foi de placinta proaspete, m-am referit la foietaj nu la foile de placinta subtiri.Tava am scris are dimensiuni: 27x27cm se poate observa ca e mult mai mica decat cea obinuita de la aragaz dupa nr de bucati rezultate dupa taiere.IDEEA ESTE RETETA...este foarte simpla....si buna.....

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Lidia Baidauz,Tereza Mitrica,Rodica Ion,Bogdan Mariana Pop...<3....multumesc mult doamnelor...<3

    • Fara foto

      Mariana Efimov , 10 februarie 2014

      Este o placinta Dobrogeana . Dar pentru mine tot mai bune sunt cele de la Craidorolt.

    • Fara foto

      Tereza Mitrica , 10 februarie 2014

      EXACT : RAPID ! SIMPLU ! GUSTOS !!!

    • Fara foto

      Rodica Demian , 10 februarie 2014

      Bravo, doamna Mioara!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Mariana Dimitriu , 10 februarie 2014

      Ai facut tu???

    • Fara foto

      Rodica Ion , 10 februarie 2014

      arata foarte bine! cred ca sunt si gustoase!

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 10 februarie 2014

      Foile de placinta sunt f.subtiri si mai multe.Cum este facuta placinta doar din 2 foi subtiri de placinta? poate a fost foetaj, cu totul altceva, dar sigur nu foi de plcinta daca s-au folosit doar 2 ! e o greseala undeva..Si, cam cat de mare a fost tava , ca sa iasa o placinta din 250 gr branza??

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2014

      Multumesc...asa este...<3

    • Fara foto

      Bogdan Mariana Pop , 08 februarie 2014

      foarte buna!

    • Fara foto

      Lidia Baidauz , 08 februarie 2014

      rapid si simplu si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2 foi de plăcintă proaspete
  • marimea tavii: 27x27cm
  • 250 gr brânză proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de zahăr,
  • coajă rasă de lămâie și portocală,
  • vanilie,
  • un ou pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Rodica_Georgescu
Pilaf cu ciuperci si langostine

Pilaf cu ciuperci si langostine

Se taie ceapa si se pune in uleiul incins, se adauga usturoiul, se lasa sa se aureasca, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ștrudel de mere

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi

Biscuiti fluturasi

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul

43 voturi    51 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Multumesc, Maria!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu fulgi de ciocolata