autor:

Calinescu_Gabriela

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2014

Ingrediente
Aluatul:, 1/2 kg faina, 1/4 cubulet de drojdie, 300 ml apa calduta, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de sare, , Umplutura:, 300 g branza telemea de vaca, 2 oua, , Extra:, 100g margarina, 2 oua , 1 cutiuta mica de iaurt natural, ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

46 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si elastic. L-am impartit in 2 si fiecare bucata am intins-o in foaie cat de subtire, pe care am stropit-o cu ulei. Peste fiecare jumatate de foaie am pus jumatate din compozitia de branza distribuita uniform. Am pliat foaia cu compozitia inauntru si am incretit-o cu mana. Am taiat-o pe masura tavii.



Compozitia de branza am preparat-o din branza data pe razatoare si oua. Am amestecat totul intr-o masa omogena.



Placinta am pus-o intr-o tava cu hartie de copt si am pus bucatele de margarina peste ea, din loc in loc. Peste placinta asezata frumos, am turnat amestecul de iaurt cu oua si l-am distribuit uniform.



Am dat placinta la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos, cam 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Genica , 03 decembrie 2018

    Am facuto si este foarte buna!

  • Eva Mertic , 03 aprilie 2015

    este foarte buna .

  • Silvia Motoc Palita , 05 februarie 2015

    Arata foarte bine .

    • Curescu Adela , 05 februarie 2015

      pas mal..........;

    • Sanda Besleaga , 28 ianuarie 2015

      am o pofta de placinta mareeeeeeeeeee

    • Dorina Ana , 07 ianuarie 2015

      Ce bine arata!

    • Calinescu_Gabriela

      Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2015

      Ma bucur ca iti place

    • Dontu_Nela

      Dontu_Nela (Maestru bucatar) , 05 ianuarie 2015

      am pegatit-o astazi , de fapt ieri si este extraordinara!

    • Angela Brinzea , 04 ianuarie 2015

      o sa fac si eu ...o sa fie foarte buna

    • Petru Ioan

      Petru Ioan (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2015

      ca la mama acasa delicios de bun ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

      delicioasa

    • mira (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

      Taiata in forma de braduti este si de mare efect, pe langa gustul bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

46 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1/2 kg faina
  • 1/4 cubulet de drojdie
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 300 g branza telemea de vaca
  • 2 oua
  • Extra:
  • 100g margarina
  • 2 oua 
  • 1 cutiuta mica de iaurt natural
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Genica

Am facuto si este foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Snacks-uri picante