autor:

Calinescu_Gabriela

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2014

Ingrediente
Aluatul:, 1/2 kg faina, 1/4 cubulet de drojdie, 300 ml apa calduta, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de sare, , Umplutura:, 300 g branza telemea de vaca, 2 oua, , Extra:, 100g margarina, 2 oua , 1 cutiuta mica de iaurt natural, ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

37 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si elastic. L-am impartit in 2 si fiecare bucata am intins-o in foaie cat de subtire, pe care am stropit-o cu ulei. Peste fiecare jumatate de foaie am pus jumatate din compozitia de branza distribuita uniform. Am pliat foaia cu compozitia inauntru si am incretit-o cu mana. Am taiat-o pe masura tavii.



Compozitia de branza am preparat-o din branza data pe razatoare si oua. Am amestecat totul intr-o masa omogena.



Placinta am pus-o intr-o tava cu hartie de copt si am pus bucatele de margarina peste ea, din loc in loc. Peste placinta asezata frumos, am turnat amestecul de iaurt cu oua si l-am distribuit uniform.



Am dat placinta la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos, cam 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Aluatul: Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de

38 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri
Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eva Mertic , 03 aprilie 2015

    este foarte buna .

  • Fara foto

    Silvia Motoc Palita , 05 februarie 2015

    Arata foarte bine .

  • Fara foto

    Curescu Adela , 05 februarie 2015

    pas mal..........;

    • Fara foto

      Sanda Besleaga , 28 ianuarie 2015

      am o pofta de placinta mareeeeeeeeeee

    • Fara foto

      Dorina Ana , 07 ianuarie 2015

      Ce bine arata!

    • Calinescu_Gabriela

      Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2015

      Ma bucur ca iti place

    • Dontu_Nela

      Dontu_Nela (Maestru bucatar) , 05 ianuarie 2015

      am pegatit-o astazi , de fapt ieri si este extraordinara!

    • Fara foto

      Angela Brinzea , 04 ianuarie 2015

      o sa fac si eu ...o sa fie foarte buna

    • Petru Ioan

      Petru Ioan (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2015

      ca la mama acasa delicios de bun ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

      delicioasa

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

      Taiata in forma de braduti este si de mare efect, pe langa gustul bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

37 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1/2 kg faina
  • 1/4 cubulet de drojdie
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 300 g branza telemea de vaca
  • 2 oua
  • Extra:
  • 100g margarina
  • 2 oua 
  • 1 cutiuta mica de iaurt natural
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)

Ma bucur ca iti place

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
pizza cu blat american