autor:

susu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Ingrediente
Cea mai buna compozitie de pasca si placinta cu branza, amestec de branza sarata si dulce...., , 1 kg branza de oaie sfaramata, 1 kg branza de vaci, 400 gr smantana grasa, 8-10 oua, zeama de lamaie, 300 gr zahar, coaja de lamaie si portocale cate o lingurita, un pachet foi de placinta, 4 linguri gris, 300 gr de stafide, un castronel, esenta de rom, coniac, zahar vanilat sau esenta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si apoi se amesteca bine cu cea de vaci si smantana. Avem nevoie de smantana grasa pentru ca branza este uscata mai ales ca am folosit branza 0% grasime. Hidratam stafidele in rom si coniac pentru 40 de minute. Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Adaugi treptat zaharul, siropul de la stafidele hidratate, vanilia si coaja de citrice. Pui ouale si grisul la branza si amesteci usor. Compozitia se gusta si se potriveste de zahar si arome dupa preferinta, daca nu e destul de dulce mai adaugati putin zahar si amestecati. Va rezulta un aluat mai gros. Daca branza e prea uscata mai adaugi smantana iar daca e prea lichida mai adaugi gris. Tapetam o tava, asezam jumate din foile unse cu ulei, margarina sau unt topit dupa care punem compozitia cu polonicul amestecand bine la fund. Asezam peste tot stafidele peste branza sau le punem de la inceput in amestec. Punem restul de foi, le intepam si eventual le ungem cu galbenus amestecat cu ulei. Eu am uns foile si cu apa calda ca sa nu crape insa cel mai bine dupa ce am inchis focul si am scos placinta o acoperim cu folie alimentara si deasupra asezam un prosop umed. Dam la cuptor pentru 50-60 de minute pana se rumeneste. O solutie si mai buna pentru ca foile sa nu se usuce: imediat ce am scos placinta o acoperim cu folie alimentara si deasupra asezam un prosop de bucatarie. A iesit foarte multa compozitie insa mie imi place cu multa branza. A doua oara am folosit tava de la aragaz si inca una mica pentru restul de compozitie. Am facut si pasca fara aluat din aceleasi cantitati. Am varzat amestecul de branza in forma de tort cu unt si gris. Puteti face cu 1/2 compozitie o placinta si cu cealalta pasca. Este o minunatie de pasca. Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar. Daca va plac foile crocante de deasupra dupa ce scoateti placinta o lasati neacoperita, daca insa va plac foile moi atunci acoperiti-o de cum ati scos-o cu folie alimentara si pe deasupra cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de fructe de sezon cu Gelfix

Gem de fructe de sezon cu Gelfix

Fructele se curăţă, se spală şi se urmează instrucţiunile de pe plic. Am pus mai puţin Gelfix

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MERE

PRAJITURA CU MERE

Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile se bat putin cu

6 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2013

    Katy poti s-o incerci sa vezi rezulatul, mie una nu-mi place foarte dulce insa e chiar buna asa

  • Fara foto

    Katy Nathanzohn , 01 noiembrie 2013

    Mi se pare ca este cam putin zahar ? ce ziceti ?

  • Fara foto

    Elena Florescu , 23 octombrie 2013

    imi place,foarte gustoasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Cea mai buna compozitie de pasca si placinta cu branza
  • amestec de branza sarata si dulce....
  • 1 kg branza de oaie sfaramata
  • 1 kg branza de vaci
  • 400 gr smantana grasa
  • 8-10 oua
  • zeama de lamaie
  • 300 gr zahar
  • coaja de lamaie si portocale cate o lingurita
  • un pachet foi de placinta
  • 4 linguri gris
  • 300 gr de stafide
  • un castronel
  • esenta de rom
  • coniac
  • zahar vanilat sau esenta

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
susu

susu (Chef de cuisine)

Katy poti s-o incerci sa vezi rezulatul, mie una nu-mi place foarte dulce insa e chiar buna asa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura Dragobete