autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza de vaci

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2011

Ingrediente
-1 pachet de foi de placinta, -600g branza de vaci, -150g zahar, -50g gris, -30g faina, -3 zahar vanilat, -stafide, -coaja rasa de lamaie, -ulei pentru uns foile

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, grisul, faina, stafidele si coaja de lamaie. Foile de placinta se impart in doua pentru a face doua suluri. Se intinde o foaie de placinta si se unge cu ulei. Deasupra ei se pune o alta foaie de placinta care la randul ei o ungem cu ulei si tot asa pana terminam foile de placinta (ultima foaie nu o ungem). La fel se procedeaza si cu foile de placinta pentru sulul al doilea. Dupa ce am terminat de uns foile, se imparte compozitia de branza in doua si se pune uniform peste foile de placinta. Se fac suluri si se pun in tava unsa cu ulei. Se ung si sulurile cu ulei din tava. Se introduce in cuptor si cand sunt rumene se scot si se taie in bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit! Cuptorul îl aprindeţi

6 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Aluatul: Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de

45 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    Delicioasa si practica!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    yami yami...ce buna e :)

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    Placinta mea preferata.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet de foi de placinta
  • -600g branza de vaci
  • -150g zahar
  • -50g gris
  • -30g faina
  • -3 zahar vanilat
  • -stafide
  • -coaja rasa de lamaie
  • -ulei pentru uns foile

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

14 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

16 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si practica!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Strudel cu visine