autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza dulce si nuci

Autor: carmita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Ingrediente
-faina 700 grame, - 200 gr margarina, - 200 gr nuca, - 4 oua, -2 linguri ulei, -300 gr zahar, -1 zahar vanilat ,o esenta rom, -500 gr branza dulce, -1 lingura otet, -un pahar de apa, -un vf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecati o lingura de ulei cu lingura de otet, cu paharul de apa , un praf de sare si cu faina pana se obtine un aluat . Se intinde o foaie si se unge cu margarina moale ,se ruleaza si se pune la frigider circa 1 ora. Nuca se caramelizeaza cu 100g zahar. Branza se amesteca cu ouale, zaharul vanilat ,esenta ,si restul de zahar (200).
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 6 parti egale. Din fiecare se intinde o foaie cat mai subtire care se unge cu ulei, apoi compozitia de branza si deasupra se presara nuci caramelizate. Se ruleaza si se aseaza in tava unsa.Se unge deasupra cu ou batut cu iaurt si se baga la cuptor cca40 min la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si

9 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
PASCA CU BRANZA

PASCA CU BRANZA

Mod de preparare Aluatul Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga

16 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Se poate folosi aluat foietaj?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Cred ca se poate folosi si aluat de placinta nu-i asa?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Apetisanta placintica ta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte fina!***** Si cata munca, dar merita; tot ce e facut acasa are alt gust decat alauatul de gata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • -faina 700 grame
  • - 200 gr margarina
  • - 200 gr nuca
  • - 4 oua
  • -2 linguri ulei
  • -300 gr zahar
  • -1 zahar vanilat ,o esenta rom
  • -500 gr branza dulce
  • -1 lingura otet
  • -un pahar de apa
  • -un vf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de carmita
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Se poate folosi aluat foietaj?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Fiamminga