autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza dulce si nuci

Autor: carmita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Ingrediente
-faina 700 grame, - 200 gr margarina, - 200 gr nuca, - 4 oua, -2 linguri ulei, -300 gr zahar, -1 zahar vanilat ,o esenta rom, -500 gr branza dulce, -1 lingura otet, -un pahar de apa, -un vf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Amestecati o lingura de ulei cu lingura de otet, cu paharul de apa , un praf de sare si cu faina pana se obtine un aluat . Se intinde o foaie si se unge cu margarina moale ,se ruleaza si se pune la frigider circa 1 ora. Nuca se caramelizeaza cu 100g zahar. Branza se amesteca cu ouale, zaharul vanilat ,esenta ,si restul de zahar (200).
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 6 parti egale. Din fiecare se intinde o foaie cat mai subtire care se unge cu ulei, apoi compozitia de branza si deasupra se presara nuci caramelizate. Se ruleaza si se aseaza in tava unsa.Se unge deasupra cu ou batut cu iaurt si se baga la cuptor cca40 min la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 5 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Se poate folosi aluat foietaj?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Cred ca se poate folosi si aluat de placinta nu-i asa?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Apetisanta placintica ta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte fina!***** Si cata munca, dar merita; tot ce e facut acasa are alt gust decat alauatul de gata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • -faina 700 grame
  • - 200 gr margarina
  • - 200 gr nuca
  • - 4 oua
  • -2 linguri ulei
  • -300 gr zahar
  • -1 zahar vanilat ,o esenta rom
  • -500 gr branza dulce
  • -1 lingura otet
  • -un pahar de apa
  • -un vf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de carmita
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Se poate folosi aluat foietaj?

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cuib de viespi