autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza fara aluat

Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
1 kg branza de vaci, 4 oua, 8 pliculete de zahar vanilat, stafide, esenta de vanilie, si esenta de rom, 3 linguri de Gustin sau amidon sau 2 pliculete de intaritor pentru branza

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu ouale,zaharul si esentele pana devin omogene, se adauga stafidele si apo amidonul. Dupa ce se amesteca bine toate ingredientele, se pune intr-o tava dupa ce a fost in prealabil captusita cu hartie de copt. dupa 50 minute se poate scoate din cuptor. Peste placinta pute-ti pune zahar tos, sau ciocolata. Se serveste rece sau calduta. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza fara aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Palmieri

Palmieri

Se amesteca zaharul brun cu zaharul vanilat si scortisoara. Aluatul se taie in 2 parti. Se presara

4 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Ingenioasa reteta ta,cred ca este gen budinca.Eu pregatesc o placinta rapida,iti scriu reteta: 1-2 pachete foi de placinta,1- 2 l iaurt (depinde de tava) 200 g stafide zahar pudra 2-3 pliculete de zahar vanilat coaja de lamaie si portocala rasa Se unge foarte bine o tava si se aseaza fiecare foaie incretita una langa cealalta si presati cateva stafide. Separat iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat,restul de stafide , coaja de lamaie si de portocala rasa.Se toarna peste foile din tava in asa fel incat sa le patrunda foarte bine. Se introduce tava la cuptor.Se taie si se pudreaza cu zahar pudra in momentul in care s-a racit.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 8 pliculete de zahar vanilat
  • stafide
  • esenta de vanilie
  • si esenta de rom
  • 3 linguri de Gustin sau amidon sau 2 pliculete de intaritor pentru branza

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic